2014: Van Aert wint spannende Flandriencross:

aertham1
Na een uiterst spannende slotronde heeft Wout Van Aert de bpost bank trofee KwadrO Flandriencross in Hamme gewonnen. Hij remonteerde zijn generatiegenoot Mathieu van der Poel op streep.

Van Aert, Pauwels en Meeusen namen de beste start. Merlier kwam meteen ten val. De eerste passage aan de streep gebeurde met een omvangrijke groep. De tussenspurt werd gewonnen door Meeusen voor Pauwels en Nys. Daarna zette Sven Vanthourenhout zich op kop van het peloton, maar in de derde ronde besloot Mathieu van der Poel om het tempo de hoogte in te jagen. De jonge Nederlander geraakte echter niet weg. Bij de volgende passage liet Vanthourenhout een gaatje vallen zodat Nys, Van der Haar, Meeusen en Van Aert een kloofje sloegen. Opnieuw kwam alles samen en bij de doortocht van de vijfde ronde plaatste Jens Adams een aanval. Hij pakte zeven seconden, maar waaide terug naar de groep.

In de voorlaatste ronde probeerde Jens Adams het nog eens, even later was het de beurt aan Walsleben. Die versierde acht seconden voorsprong dankzij het afstopwerk van ploegmaat Mathieu van der Poel. Meeusen kwam kwam ten val, zodat Van Aert alleen het gat moest proberen te dichten. Dat lukte, maar hij nam wel Mathieu van der Poel mee in zijn zog. Zo kregen we drie koplopers. In de absolute slotfase wist de Nederlander zich af te scheiden, maar Van Aert gaf niet op en remonteerde zijn generatiegenoot op de finishlijn.

Walsleben pakte nog net de derde plaats voor Nys, Pauwels, Van der Haar en Jens Adams. Nys blijft leider in de tussenstand van de bpost bank trofee met 1’58” voorsprong op Pauwels en 2’09” op Van Aert.

Deel dit bericht