3800 wandelaars trekken zondag door Federaal Parlement in CM Urban Walk Brussel

Golazo
Golazo

De CM Urban Walk Brussel op zondag 19 maart is een unieke ontdekkingstocht door onze hoofdstad. Een parcours van 11 km leidt de 3800 deelnemers langs en door 14 bijzondere locaties en gebouwen en plekken waar je anders nooit kan komen. Absolute blikvangers zondag zijn de passages door het Federaal Parlement en de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten België. Late beslissers kunnen nog altijd inschrijven.

De passage door het Federaal Parlement is een primeur voor de CM Urban Walk Brussel. Het Paleis der Natie is de zetel van het Federaal Parlement van België en huisvest de Kamer van Volksvertegenwoordigers en de Senaat. De deelnemers wandelen dwars door de zalen waar kamerleden en senatoren in de week debatteren en stemmen over alles wat ons aanbelangt.

Ook de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België zwaaien zondag hun deuren open voor de deelnemers aan de CM Urban Walk Brussel. De collecties van de Koninklijke Musea zijn een afspiegeling van de geschiedenis van de beeldende kunst – schilderkunst, beeldhouwkunst, tekeningen – van de 15de eeuw tot vandaag.

Andere Brusselse parels op het 11 km lange parcours zondag zijn het Parlement van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, Zwembad van het Centrum, de Sint-Katelijnekerk en Choco Story Brussels.

De deelnemers aan de CM Urban Walk Brussel starten zondagochtend in verschillende startwaves tussen 8u30 en 11u30. Online inschrijven kan nog tot en met zaterdagavond. Zondag ter plaatse inschrijven aan de start- en finishzone op het Muntplein kan ook. Let op: wie nu nog wil inschrijven kan dit enkel doen voor de eerste startwave, van 8u30 tot 9u.

CM Urban Walk Series

De CM Urban Walk Brussel maakt deel uit van de CM Urban Walk Series. Brussel bijt zondag de spits af. Dit voorjaar volgen er ook nog manches in Brugge (zondag 28 mei) en Antwerpen (zondag 18 juni). In het najaar komen er nog manches op zondag 17 september en zondag 3 december. De steden waar deze CM Urban Walks zullen plaatsvinden, zullen binnenkort bekendgemaakt worden.

Deel dit bericht