40ste editie Keytrade Bank Abdijentocht verwelkomt op Hemelvaartsdag meer dan 3500 deelnemers

Golazo
Golazo

Op donderdag 18 mei, Hemelvaartsdag, vindt de 40ste editie van de Keytrade Bank Abdijentocht plaats. Lopers maken dan een prachtige tocht van 16 km van de abdij van Averbode naar de abdij van Tongerlo. Wandelaars kunnen ook die 16 km doen of kiezen voor een lange lus van 33 km van Tongerlo naar Averbode en terug. Online inschrijven kan nog tot en met woensdag. Donderdag ter plaatse inschrijven is ook mogelijk.

De Keytrade Bank Abdijentocht trekt dwars door de Merodebossen, één van de mooiste stukjes natuur van België. Onderweg passeren de deelnemers in Westerlo voorbij Kasteel de Merode, waarvan het oudste gedeelte dateert uit de middeleeuwen. Nabij start en finish zien de lopers en wandelaars de eeuwenoude, majestueuze norbertijnenabdijen waarnaar dit traditierijke loop- en wandelevenement genoemd is opdoemen: de in 1134 gestichte abdij van Averbode en de eveneens uit die periode daterende abdij van Tongerlo.

Aan de finish van de Keytrade Bank Abdijentocht worden de deelnemers donderdag getrakteerd op een fris getapt blond, bruin of alcoholvrij abdijbier van Tongerlo. Voor de wandelaars van de 33 km zijn er drie bevoorradingen onderweg, met daarbij onder andere lekkere Vietnamese Noodles Sweet and Sour van Foodmaker. De deelnemers aan de 16 km komen onderweg één bevoorradingspost tegen, waar ze hun energiereserves opnieuw kunnen aanvullen. Er is voor hen ook een shuttleservice voorzien tussen de start- en de finishlocatie.

Keytrade Bank Nature Trail Series

De Keytrade Bank Abdijentocht maakt deel uit van de Keytrade Bank Nature Trail Series, de verzameling van de meest groene loop- en wandelevenementen van ons land. De Keytrade Bank Nationaal Park Marathon Maasmechelen, de Keytrade Bank Crêtes de Spa en de Keytrade Bank Brussels Nature Run & Walk zijn al achter de rug. Na de Keytrade Bank Abdijentocht volgen nog de Keytrade Bank Trail de l’Abbaye (7 oktober), Keytrade Bank Trail Knokke-Heist (26 november) en de Keytrade Bank Mijnentocht (17 december).

PRAKTISCHE INFO KEYTRADE BANK ABDIJENTOCHT

Programma donderdag 18 mei 2023:

• 7u – 9u: vrije start walk 33 km
• 8u – 11u: vrije start walk 16 km
• 15u: start lopers 16 km

Locaties:

• Start 16 km: ingang Domein De Vijvers (Abdijstraat 5, Averbode)
• Start 33 km & finish alle afstanden: Sporta Spot Kempen (Geneinde 2, 2260 Tongerlo)

Shuttles:

• Voor de deelnemers aan de 16 km zijn er shuttles voorzien tussen de start- en de finishlocatie
• De shuttles rijden tussen 7u en 18u

Inschrijvingen:

Inschrijven kan nog online tot en met woensdagavond (23u59) of op donderdag 18 mei ter plaatse in Tongerlo (voor de 33 km) of Averbode (voor de 16 km). Let op: er zijn momenteel nog maar een 80-tal vrije plaatsen voor de 33 km!

Deel dit bericht