41ste editie Abdijentocht lokt donderdag 4500 lopers en wandelaars naar Averbode en Tongerlo

Golazo
Golazo

Op donderdag 9 mei, Hemelvaartsdag, doen 4500 lopers en wandelaars mee aan de traditionele Abdijentocht tussen Averbode en Tongerlo. Voor de lopers is er een mooi, bosrijk parcours van 16 km uitgestippeld. Ook de wandelaars kunnen die 16 km afleggen of kiezen voor een grote groene lus van 33 km. Online inschrijven kan nog tot en met woensdag. Donderdag ter plaatse inschrijven is ook mogelijk.

De 16 km start bij Sporta Spot Kempen in Tongerlo. Meteen na de start komen de deelnemers voorbij de in 1130 gestichte Abdij van Tongerlo en niet veel later kunnen ze ook kasteel de Merode in Westerlo bewonderen. Via de prachtige Merodebossen bereiken de lopers en wandelaars Averbode. De finish is op Domein De Vijvers en wordt voorafgegaan door een lus over het prachtige domein van de norbertijnenabdij van Averbode. De wandelaars van de 16 km kunnen vrij starten tussen 8u en 10u30, het startschot voor de lopers weerklinkt om 15u.

De vroegste vogels donderdag zijn de wandelaars van de 33 km. Zij beginnen eraan tussen 7u en 8u30. Domein De Vijvers in Averbode is voor hen de start- en aankomstplaats. Uiteraard gaat hun wandeling ook voorbij de twee abdijen die hun naam aan het evenement gegeven hebben, langs kasteel de Merode en langs de heerlijkste bospaden die de regio rijk is.

De Abdijentocht is dit jaar aan zijn 41ste editie toe en heeft na al die decennia nog niets van zijn aantrekkingskracht verloren, integendeel. Donderdag staan er liefst 4500 deelnemers aan de start.

Deel dit bericht