Bolero Pajot Gravel Fondo is zaterdag de apotheose van de Bolero Gravel Series 2024

Golazo
Golazo

In Sint-Pieters-Leeuw kunnen gravelbikers zich zaterdag uitleven in de Bolero Pajot Gravel Fondo, de vierde en laatste manche van de Bolero Gravel Series 2024. Het deelnemersveld is een mix van competitieve en recreatieve gravelaars. Ook bekende namen als Jan Bakelants en Greg Van Avermaet doen mee. Het is nog niet te laat om in te schrijven.

Start en finish van de Bolero Pajot Gravel liggen in Domein Coloma in Sint-Pieters-Leeuw. De deelnemers kunnen kiezen voor een graveltocht van 115, 90 of 65 km die langs Bruegeliaanse landschappen doorheen de Zennevallei en het glooiende Pajottenland trekt. Highlights onderweg zijn onder andere het Kasteel van Gaasbeek, de historische hoeve Hof Ter Bree-Eik in Lennik en de 300 meter hoge VRT-toren in Sint-Pieters-Leeuw.

De competitieve gravelbikers kunnen zich met elkaar meten op tien gravelstroken met tijdopname. Deze tijden worden bij elkaar opgeteld en leveren aan het eind van de rit in de diverse leeftijdscategorieën een dagwinnaar op. Samen met de dagklassementen van de vorige manches – in Diest, Maasmechelen en Houffalize – resulteert dat in het eindklassement van de Bolero Gravel Series 2024.

In de Bolero Gravel Series zijn gravelbikers van alle niveaus welkom. Wie niet op een topnotering in het klassement mikt of voor het eerst proeft van het gravelrijden kan gerust op eigen tempo op pad gaan.

Diehard of recreant, aan de finish kan iedereen nagenieten op de gezellige après-bike, met diverse eet- en drankstanden en een heuse animatiezone voor de kleinste supporters met onder andere een obstacle run, darts kick, jump & glide, fietsenrenbaan, … Bezoekers die zelf niet meefietsen zijn ook welkom om het gravelgebeuren van dichtbij mee te maken. Een dagje Bolero Pajot Gravel Fondo valt ook perfect te combineren met een bezoek aan het Colomapark met zijn kasteel en schitterende rozentuin.

Online inschrijven voor de Bolero Pajot Gravel Fondo kan nog tot en met vrijdag. Zaterdag ter plaatse inschrijven kan ook. De Bolero Pajot Gravel Fondo is de vierde en laatste manche van de Bolero Gravel Series 2024 en de perfecte opwarmer voor het WK gravel, de 2024 Bolero UCI Gravel World Championships, dat op 5 en 6 oktober in Halle en Leuven plaatsvindt.

Deel dit bericht