AA Drink Spartacus Run viert tiende verjaardag

Golazo
Golazo

Op zondag 1 mei vindt in provinciaal domein De Schorre in Boom de tiende editie van de AA Drink Spartacus Run plaats. In de grootste obstacle run van het land – liefst 110.000 durfals deden in het voorbije decennium mee – moeten de deelnemers over een parcours van 10 km een 25-tal spectaculaire hindernissen overwinnen. Nieuw dit jaar is de AA Drink Young Spartacus over 5 km voor 12 tot 16-jarigen. Daarnaast is er opnieuw een AA Drink Spartacus Family Run over 3 km voor de kleinsten en hun ouders/vrienden!

De moeder aller obstacle runs, zo mag de Spartacus Run genoemd worden. De eerste editie vond plaats in 2012. In 2020 viel er door corona een editie tussenuit, maar vorig jaar was de AA Drink Spartacus Run opnieuw op post. Dit jaar viert het evenement zijn tiende verjaardag en tiende editie. Op zondag 1 mei zullen opnieuw duizenden obstacle runners naar De Schorre in Boom afzakken om een uniek hindernissenparcours te bedwingen.

De AA Drink Spartacus Run bestaat uit een 25-tal hindernissen verspreid over een 10 km lang parcours. De obstakels luisteren naar ronkende namen als Ramp attemp, Tobogaan, Monkey Bridge, El Capitan, The Jump, Muddylicious en de Human Wall. Leuk weetje voor de kenners: er komt ook een nieuwe, uitdagende combinatie van Superhero en Netfly. Springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan. Alleen of met de hulp van vrienden, aan de finish is iedereen Spartacus!

Voor families of vriendengroepen met kinderen van 6 tot 12 jaar is de AA Drink Spartacus Family Run over 3 km de geknipte uitdaging. Mag het wat meer zijn dan de Family Run maar ben je nét te jong voor de Spartacus Run? De gloednieuwe AA Drink Young Spartacus is er voor alle obstacle runners in wording, van 12 tot 16 jaar. Zij kunnen hun kracht, snelheid en volharding testen op een parcours van 5 km.

De AA Drink Spartacus Run in Boom maakt deel uit van de AA Drink Spartacus Series. Het tweede event binnen deze koepel is de AA Drink Battle of Thor, op zondag 11 september in Genk.

Deel dit bericht