Adams blij met eerste podium: ‘Zo mag seizoen nog even duren’

CYCLOCROSS TROFEE BRUSSELS UNIVERSITIES
Hij heeft er lang op moeten wachten, maar Jens Adams veroverde in de Soudal Brussels Universities Cyclocross zijn eerste podiumplaats van het seizoen.

“Deze derde plek plaats ik op dezelfde hoogt als mijn vierde plaats vorige maand op het Belgisch kampioenschap”, toonde de Kempenaar zich tevreden.

De start van Adams was nochtans dramatisch. “Ik zat net achter Toon Aerts, die over zijn pedaal trapte, en werd al bij de start opgehouden. Na de eerste bocht zat ik in twintigste positie. Gelukkig kon ik snel opschuiven en mijn eigen ding doen.”

Even reed Adams in tweede stek, maar na de finish toonde hij zich tevreden met de derde plek. “De mannen van Pauwels Sauzen-Bingoal zaten met drie renners in de eerste vier posities. Ik had dus geen andere keuze dan te blijven rijden, zelfs met Eli in mijn wiel. Die derde plaats was dan ook het hoogst haalbare.”

Of het seizoen nu te vroeg voorbij is voor Adams? “Het gaat goed de laatste weken. Mijn BK was goed, over mijn WK (7e) ben ik tevreden. Als ik nu podium blijf rijden, dan zou het nog wel even mogen duren.”

Deel dit bericht