Aerts domineert ook in Iowa, Van Loy elfde

aertsss
Toon Aerts heeft na de eerste nu ook de tweede wedstrijd in de Telenet UCI World Cup gewonnen. Bij de dames was Ellen Van Loy goed voor de elfde plaats.

Meteen na de start gingen Wout Van Aert en Toon Aerts ervandoor. De twee hadden na één ronde een kleine voorsprong op de eerste achtervolgers.

Die bouwden ze langzaam maar zeker uit tot Aerts het vooraan niet snel genoeg vond gaan en Van Aert achter liet. Hij bouwde snel een mooie voorsprong uit. Uiteindelijk haalde Aerts het met 52 seconden voorsprong op Van Aert. Michael Vanthourenhout mocht als derde mee het podium op, hij kwam binnen op 1’16”.

Quinten Hermans werd vierde, Corné Van Kessel vijfde. Lars Van der Haar eindigde als elfde, Nicolas Cleppe dertiende en Jim Aernouts vijftiende en Thijs Aerts negentiende.

In de wereldbekerstand telt Aerts het maximum van de punten 160. Van Aert is tweede met 140 punten, Hermans volgt als derde met 120 punten.

DAMES

Bij de vrouwen ging Marianne Vos tegen de grond waardoor Kaitlin Keough kon overnemen en naar de zege fietsen. Ze kwam solo aan voor de Britse Evie Richards. Vos pakte uiteindelijk nog de derde en laatste podiumplaats en blijft aan de leiding in de stand om de wereldbeker.

Ellen Van Loy finishte op de elfde plaats op 2’06”. Fleur Nagengast pakte de 17de plaats.

Deel dit bericht