Aerts: ‘Fier op mijn tweede plaats in DVV Trofee’

2_06062107_1XDP1485
Toon Aerts reed in Brussel al naar zijn twintigste podiumplaats van het seizoen. In de tussenstand van de DVV Trofee ziet hij Mathieu van der Poel wel meer afstand nemen.

Acht seconden, dat was na de GP Sven Nys op nieuwjaarsdag in Baal het verschil tussen Mathieu van der Poel en Toon Aerts. Na de Brussels Universities Cyclocross is die kloof opgelopen tot 58 seconden, maar daar heeft de renner uit Rijkevorsel vrede mee.

“Ik had vandaag al vrij snel door dat er opnieuw weinig te doen was aan Mathieu, maar mijn voorsprong op de derde in het klassement (Michael Vanthourenhout, nvdr.) heb ik wel verder kunnen uitbouwen. Zonder verrassingen zal ik dus tweede worden in de DVV Trofee, een belangrijk regelmatigheidscriterium. Daar ben ik toch fier op”, was Aerts tevreden.

Aerts tankte met zijn 20ste podiumplaats van het seizoen – vier zeges, vijf keer tweede, elf keer derde – wel vertrouwen met het ook op het Belgisch kampioenschap.

“Ik stond vandaag ook aan de start met een plan richting het BK. Deze wedstrijd was ook een belangrijke training om nog eens diep te gaan. Daarom heb ik halfweg beslist om weg te rijden van de concurrentie. Of die test gelukt is? Ik kwam hoestend de interviewtent binnen, dat is toch een teken dat ik diep ben geweest.”

Deel dit bericht