Aerts: ‘Ik kruip iets na middernacht in bed’

2_31121021_aerts31
11-10-9-8-7-6-5-4-3-2-1! Aftellen doet men gewoonlijk vanaf 10, maar Toon Aerts telt af vanaf 11. Dat is immers het aantal seconden dat hij na na vijf manches in de DVV Verzekeringen Trofee nog voorsprong heeft op Mathieu Van der Poel. Wat brengt de zesde manche op nieuwjaarsdag in Baal?

“11 seconden is een zeer minieme voorsprong”, weet Aerts. “Ik ben er zeker van dat Mathieu Van der Poel zonder ongelukken mijn leiderspositie zal overnemen. Maar het is mooi geweest. Ik had zelfs niet verwacht dat ik, na de cross in Loenhout waarin Mathieu opnieuw imponeerde, nog als leider zou mogen starten in Baal, maar het is wel zo.”

Op 1 januari 2018 was Van der Poel de beste in Baal en werd Aerts vierde. Een jaar eerder won Aerts de GP Sven Nys voor Wout Van Aert en Michael Vanthourenhout. “Mathieu stond toen niet aan de start en het parcours lag er toen bevroren bij. Heel anders dan wat het nu zal worden. Het zal droog zijn”, vervolgt Aerts. “Er is weinig te doen aan wat Van der Poel telkens laat zien. Hij is gewoon te sterk voor ons. We bekampen hem steeds, maar voorlopig steekt hij er nog altijd bovenuit.”

Zal Aerts dinsdag goed uitgeslapen aan de start staan? “Ik kruip maandag iets na middernacht in bed. We vieren oudjaar zoals steeds met goede vrienden. Daardoor ga ik iets later slapen dan gewoonlijk. Tradities moet je nu eenmaal in ere houden”, besluit Aerts.

Deel dit bericht