Aerts ondanks pech 7de, van Kessel knokt na bijensteek

aerts
Toon Aerts heeft opnieuw een mooie notering laten optekenen in een klassementscross. In de eerste manche van de DVV Verzekeringen Trofee kwam de jonge crosser aan als zevende, ondanks pech. Ook Tom Meeusen (9de) en Corné van Kessel (11de) lieten zich zien.

Aerts schoot uitstekend uit de startblokken op de Hotondberg. “Ik zat meteen vooraan waar ik moest zitten. Ik nam zelfs even de kop, maar net op dat moment krijg ik een lekke tube en we waren de materiaalpost net voorbij. Een halve ronde lang heb ik zo verder moeten rijden en dat kostte enorm veel krachten. Een 7de plaats was dan nog het hoogst haalbare en daar ben ik wel tevreden mee.”

Van Kessel
had opnieuw zijn goede vorm te pakken en zat ook goed gepositioneerd. Met nog 4 ronden te rijden kreeg Corné ineens een wespensteek in zijn keel en dat zorgde toch wel voor wat paniek. Hij stopte zelfs even aan de materiaalpost bij het wisselen van een fiets maar besloot toch door te rijden. Van plaats 25 knokte hij zich nog terug naar een 11de stek. De steek leek mee te vallen. De keel van Corné zag wel nog wat dik en opgezwollen, maar al bij al viel het leed achteraf nog mee.

Meeusen startte goed, maar kwam in Ronse een parcours tegen dat niet op zijn lijf geschreven is. Thijs Van Amerongen werd mooi vijftiende, Jim Aernouts eindigde als negentiende.

Deel dit bericht