Afscheid van Tom Meeusen

meeuuusen
Telenet Fidea Lions vernam zonet dat Tom Meeusen de ploeg verlaat op 1 januari 2018 en naar Beobank-Correndon verhuist.

Er was vanavond een uitzonderlijk overleg gepland tussen de directie van de ploeg en Tom, om na diens recente uitlatingen in de media alles rustig te bespreken en uit te klaren. De ploeg heeft zich in de voorbije dagen bewust onthouden van commentaar tot we met Tom gesproken hadden. Ook al betreurden we zijn uitspraken. Je mag als team nooit tolereren dat een renner die nog 10 maanden onder contract ligt de ploegleiding – en daarmee de hele ploeg en de sponsors – aanvalt en schaadt.

Het is jammer dat Tom niet heeft willen wachten op de geplande afspraak om over de toekomst te spreken. Maar het is zijn goed recht om zijn keuzes te maken voor de toekomst en we wensen hem daar ook alle succes bij.

Sportief manager Sven Nys, die door Tom erg geviseerd werd de voorbije week, is tegelijk ontgoocheld en opgelucht. “Opgelucht omdat hiermee de hele heisa achter de rug is. Sommige renners kwamen ons de voorbije dagen zeggen dat ze Toms aanval helemaal niet begrepen en niet deelden. We hebben als één ploeg, mét Tom, maar ook met Toon, Lars en Corné (om mij even tot de elite te beperken) een heel mooi seizoen gereden. Sinds nieuwjaar hebben we heel wat koersen mee gedomineerd, met één of meer renners op het podium. De Lions stonden er, ieder deelde om beurt in het succes.”

“We hebben voor het seizoen samen met Tom beslist om wat druk van zijn schouders weg te nemen door voor meerdere kopmannen te kiezen en ze hebben elk hun werk gedaan. Ze hebben in mijn ogen één keer collectief gefaald (in Zonhoven), hebben daar van mij kritiek op gehad, maar zijn er alleen maar sterker uitgekomen. Dat Tom dan plots vorige week wild om zich heen begint te schoppen is onbegrijpelijk. Hij mag dan met zijn hoofd al elders gezeten hebben, hij is wel nog steeds een deel van de ploeg. Hoe denkt hij daarin nog goed te kunnen functioneren?”

Deel dit bericht