Alles kan weer na Brussel in de DVV Trofee: drie klassementen liggen nog voor het grijpen

dvvcover0701res
Dat het nog razend spannend wordt in de Krawatencross in Lille staat nu al als een paal boven water. Zowel voor het algemene klassement als het klassement voor de tussensprints ligt er nog niets in een definitieve plooi. Ook in het teamklassement kan er nog heel wat gebeuren.

De leiding in de algemene rangschikking is uiteraard voor Mathieu van der Poel. Hij heeft zijn achterstand op Toon Aerts omgezet in een mooie bonus van 58 seconden, maar toch kan hij niet op zijn lauweren rusten. Hij mag dit seizoen dan bijna alles gewonnen hebben wat er te winnen viel, maar pech en een complete off-day loeren steeds om de hoek in het veldrijden.

De strijd om dit klassement wordt er ongetwijfeld een tussen deze twee heren. Michael Vanthourenhout, de nummer 3 in de ranking, volgt al op meer dan vijf minuten.

TOYO TIRES SPRINT

In het Toyo Tires Sprint klassement zijn de rollen net omgekeerd. Aerts trekt met de kleinst mogelijke voorsprong naar de Krawatencross in Lille op 9 februari, de laatste manche van de DVV-verzekeringen Trofee. De Belg telt met 14 stuks slechts één puntje meer dan de Europese kampioen uit Nederland.

Ook in deze rangschikking is het Michael Vanthourenhout die opnieuw met een straatlengte achterstand derde staat. Hij heeft zes punten en een overwinning in de tussensprint levert maar 3 punten op. Dat wil dus zeggen dat van der Poel dit klassement kan winnen als hij binnen de top 3 drie eindigt bij de tussensprint én voor Toon Aerts. Dat zal onze landgenoot niet zomaar laten gebeuren.

DVV TEAM TROFEE

Dit klassement gaat nog maar drie jaar mee. Het klassement is gebaseerd op de som van de tijden van de eerste dame elite en de twee beste heren elites per ploeg en wordt opgemaakt na elke manche. Corendon-Circus, de werkgever van onder meer de broertjes van der Poel, stond hier riant aan de leiding, maar door de opgaves van David VDP en Marcel Meisen in Brussel verloren ze daar anderhalve minuut.

Ook hierin kan het er dus nog om gaan spannen. Zeker omdat ook de beste tijd van de vrouwen meetelt en omdat niet alleen de tijd van de beste man van de ploeg, maar ook die van de tweede beste meetelt. Dat wordt dus nog uitkijken voor de renners en rensters van Corendon-Circus.

1. Corendon – Circus: 19:34:45
2. Telenet-Fidea Lions: 06:22
3. Pauwels Sauzen – Vastgoedservice: 11:21
4. Marlux – Bingoal: 12:39

Deel dit bericht