Alvarado domineert in Brussel van begin tot einde

2_06061851_1DX21026
Ceylin del Carmen Alvarado heeft in tussen de aula?s van de VUB en de ULB de eerste editie van de Brussels Universities Cyclocross gewonnen. De jonge Nederlandse domineerde de wedstrijd van start tot finish.

Ceylin del Carmen Alvarado nam al in de eerste ronde de wedstrijd in handen. Wereldkampioene Sanne Cant en Ellen van Loy gingen in eerste instantie nog vlot mee in het spoor van de Nederlandse, maar na een schuiver van Van Loy kon Alvarado een eerste kloofje slaan. Ook Cant viel na een valpartij voorin weg.

Intussen werkte Alvarado op het technisch parcours een foutloze wedstrijd af. Ook Loes Sels bleef op de universiteitscampus zonder fouten, maar zag de Nederlandse steeds verder van haar wegrijden. Een dag na haar zege in Gullegem mocht Sels als tweede wel opnieuw mee op het podium.

In de strijd om de derde plaats hield Laura Verdonschot de Amerikaanse Katie Compton af. Sanne Cant blijft dankzij een zevende plaats aan de leiding in de Sack Zelfbouw Ladies Trophy. Opmerkelijk: met Alvarado kreeg het regelmatigheidscriterium al zeven verschillende winnaressen.

REACTIES

Carmen Alvarado boekte in de Brussels Universities Cyclocross haar allereerste zege bij de profs. Een overwinning die voor de 20-jarige als een verrassing kwam.

?Dit had ik niet verwacht?, glunderde een dolgelukkige Alvarado, die dit seizoen al wel een pak ereplaatsen verzamelde. ?Een plekje op het podium, daar was ik al blij mee geweest, maar aan een overwinning had ik totaal niet gedacht.?

?Toen ik in de eerste ronde een klein gaatje had, besloot ik om op mijn eigen tempo door te gaan. Mijn voorsprong liep op en hoewel ik nog enkele foutjes maakte en zelfs twee keer ten val kwam, pakte ik toch de zege, met een heel mooie voorsprong. Dit betekent enorm veel voor mij. Het geeft me ook vertrouwen voor het Nederlands kampioenschap volgende week.? Het parcours in Brussel bevatte heel wat hindernissen en een moeilijke schuine kant. Niet meteen spek voor ieders bek, en al zeker niet voor Sels. “Dit is een omloop, waar ik op bepaalde passages toch wel schrik had. Dus mag ik heel blij zijn met een tweede plaats. Ik heb een geslaagd weekend achter de rug. Op nu naar het BK, waar ik met ambitie start.”

Ondanks knieperikelen snelde Laura Verdonschot naar een een derde plek, haar vijfde podiumplaats na de Scheldecross, de Zilvermeercross, de wedstrijd in Neerpelt en de Rapencross in Lokeren. Ze won ook in Zwitserland en Tsjechië. “Dit is wel een opsteker, want het was al een tijdje geleden dat ik op het podium stond. Ik voelde me goed vandaag, ondanks toch wel een hoge foutenlast, maar dat zal hier bij iedereen wel het geval zijn geweest.”

Verdonschot miste de Wereldbeker in Namen door knieproblemen. Ze kampt met littekenweefsel ter hoogte van de knieschijf en dat kan enkel opgelost worden met een kijkoperatie. Die stelt ze uit tot na het seizoen. “Momenteel draait het wel goed, dus ik hoop dat ik zo nog even kan verder fietsen tot het eind van het seizoen.”

Sanne Cant moest in Brussel dan weer vrede nemen met een zevende stek na een valpartij. “Ik struikelde en belandde met mijn bovenbeen op een boomstronk. Het doet stevig pijn en ik heb een blauwe plek, maar al te erg lijkt het me niet.”

Deel dit bericht