Alvarado: ‘Regenboogtrui geeft zege iets extra’

CYCLOCROSS LILLE DVV TROPHY KRAWATENCROSS
Ceylin del Carmen Alvarado won in Lille voor het eerst in haar regenboogtrui. De wereldkampioene haalde het net als in Dübendorf in een sprint van Annemarie Worst. "Na vorige week had ik er toch wat meer vertrouwen in."

Voor Alvarado was de Krawatencross de allereerste wedstrijd in haar regenboogtrui. “Om die dan meteen te winnen, dat geeft toch iets extra’s. Deze week voelde ik me wat vermoeid na alle verplichtinen na het WK. Donderdag en vrijdag heb ik voldoende rust genomen en vandaag voelde ik me terug in orde.”

“Tijdens de wedstrijd heb ik geprobeerd om van Annemarie weg te rijden, maar dat lukte niet. In de laatste ronde bereidde ik me voor op een sprint. Ik wist wel dat ik kon sprinten, maar het kwam er eigenlijk nooit uit. Tot nu. Die zege op het WK heeft op dat vlak zeker voor meer vertrouwen gezorgd. Dankzij deze overwinning heb ik ook de eindzege veilig kunnen stellen, dat is ook mooi meegenomen.”

Worst: ‘Niet aan sprint van WK gedacht’

In één week tijd moest Annemarie Worst in een sprint tegen Alvarado twee keer het onderspit delven. De Nederlandse wil daar echter niet te veel conclusies aan vastknopen. “Ach, vorig jaar heb ik drie keer van haar gewonnen. Die sprint van het WK spookte ook niet meer door mijn hoofd. Dit is gewoon een andere wedstrijd en een hele andere sprint. Dat het verschil zo klein is, maakt het wel een zure nederlaag. Wint ze met voorsprong, dan is het gevoel helemaal anders.”

Worst probeerde een paar keer weg te rijden, zonder succes. “We zijn gewoon heel hard aan elkaar gewaagd. Als het hard gaat, dan rijden we met twee weg. Allebei hebben we wel geprobeerd om de andere te lossen, dat lukte niet. Zo zijn het wel leuke duels. De komende weken rij ik nog twee dubbele weekends, ik ga er alles aan doen om het seizoen op een leuke manier af te sluiten.”

Van Anrooij: ‘Wereldtop? Dat ga ik niet over mezelf zeggen’

Shirin van Anrooij was in Lille opnieuw één van de revelaties. De 18-jarige Nederlandse reed na Alvarado en Worst naar de derde podiumplaats. “Na mijn slechte start had ik nochtans het gevoel dat ik in een verloren positie zat. Omdat de andere rensters fouten maakten en ik foutloos bleef, kon ik heel snel terug opschuiven.”

“In de voorlaatste ronde kon ik de aansluiting maken bij het groepje dat voor de derde plaats streed. Toen wist dat ik in de laatste ronde als eerste het bos moest induiken om de meeste kans te maken op die derde plaats. Of ik nu al wereldtop ben? Dat ga ik niet over mezelf zeggen, maar ik doe de laatste wedstrijden zeker goed mee.”

Deel dit bericht