Antoine Benoist klopt Timo Kielich in duel der kampioenen

benoost
Antoine Benoist heeft de beloftenwedstrijd in de DVV Verzekeringen Trofee-manche in Baal gewonnen. De Franse kampioen rekende in de laatste ronde af met Timo Kielich. Yentl Bekaert werd derde en verdedigt zo zijn leidersplaats.

Benoist nam mee de kopstart en zorgde ervoor dat er een groepje met een vijftal renners de dienst uitmaakten tijdens de openingsronden. Toen de Fransman na een halfuurtje doortrok, bleven Kielich, Bekaert en de Brit Thomas Mein nog aan de rekker hangen. Mein leek in goede vorm, maar werd gehinderd door pech. Zijn ketting sputterde tegen, waardoor hij niet meer kon strijden voor het podium.

Ook Bekaert viel weg uit de kopgroep toen hij tegen een paaltje aanreed. Benoist en Kielich bleven dus als enige over en trokken wiel in wiel naar de laatste ronde. Daarin zette Benoist druk op de Belgisch kampioen, die plooide maar niet kraakte. Dat gebeurde pas toen Kielich onderuit ging bij het indraaien van de lange beklimming. Benoist liet zich niet meer bijhalen en reed naar zijn derde seizoenszege. De eerste overwinning ook van het nieuwe team Fenix-Alpecin. Kielich werd tweede, Bekaert met een bebloede neus derde.

Benoist: “Even moeten bekomen van snelle start”

“Ik begon eigenlijk een beetje te snel”, gaf de winnaar achteraf toe. “Daar ben ik wat moeten van bekomen. Halverwege de wedstrijd kon ik weer versnellen en de anderen testen. In de laatste ronde kon ik Timo onder druk zetten en daarbij viel hij ook. Ik was vertrokken voor de zege in deze lastige race. Je kan je geen foutjes permitteren hier. Je moet geconcentreerd blijven. Het is de eerste zege voor de nieuwe sponsor. Da’s altijd belangrijk en leuk om te doen.”

Kielich: “Kreeg gat niet meer dicht”

Timo Kielich voelde zich goed in het duel, maar moest uiteindelijk de duimen leggen. “In het begin probeerde ik de bonusseconden van de Toyo Tires Quick Start te nemen. Dan was het een duel tussen ons viertjes. Uiteindelijk vielen we nog met twee. We zaten op onze limiet. Ik maakte een foutje toen ik het asfalt opreed. Fataal, want ik kreeg het gat niet meer dicht.” De Belgisch kampioen beseft dat de belangrijke wedstrijden eraan komen. “Daarom ben ik ook blij om mijn goede gevoel. Ik sta ook tweede in de tussenstand van de DVV Verzekeringen Trofee en heb ook de ambitie om dichter bij Yentl te sluipen.”

Bekaert: “Al gans jaar aan elkaar gewaagd”

Leider Yentl Bekaert was minder goed weg. “Het is hier behoorlijk smal bij de start, waardoor ik een rondje lang plaatsjes moest winnen. Bij de tussensprint kon ik doortrekken tot bij de eerste vier. We waren toen ook weg met dat viertal. De conditie is goed. Dit klassement is een secondenspel. We zijn allemaal aan elkaar gewaagd voorin. Er zit niemand bij die erbovenuit steekt zoals in het verleden met Iserbyt of Pidcock.”

Deel dit bericht