Back in business! Lucinda 2de, Toon 3de in Koksijde

CYCLOCROSS CYCLING WORLD CUP KOKSIJDE MEN
Onze twee nationale kampioenen reden in het zand van Koksijde naar een knappe podiumplaats. Toon finishte derde in de vijfde wereldbekermanche en Lucinda knalde bij de dames naar een straffe tweede plek.

Een sterke collectieve prestatie van de Telenet Baloise Lions in Koksijde. Toon, Lars, Quinten en Corné reden de hele cross in de top-6. Uiteindelijk finishte Toon op het podium als 3de, en namen de anderen de dichtste ereplaatsen mee naar huis.

Toon Aerts (3de):

“Ik voelde me goed in mijn vel vandaag. Na een iets mindere periode ben ik blij om nog eens op het podium te staan. Met deze tweede plek doe ik bovendien een goeie zaak in het wereldbekerklassement. Ik hoop deze stijgende lijn door te trekken richting de kerstperiode. Ik trek nu twee weken op stage naar Spanje, maar ik keer wel terug voor de DVV-cross in Kortrijk zaterdag.”

Mannen

1. Mathieu Van der Poel
2. Laurens Sweeck
3. Toon Aerts
4. Lars Van der Haar
5. Quinten Hermans
6. Corné Van Kessel
14. Jim Aernouts
18. Thijs Aerts
23. Nicolas Cleppe

Telenet UCI World Cup stand na vijf manches

1. Eli Iserbyt 348p.
2. Toon Aerts 330p.
3. Michael Vanthourenhout
4. Lars Van der Haar
5. Quinten Hermans

Lucinda zette in de damescross een prestatie van formaat neer. Bij de start schoot ze meteen vanop de derde startrij naar de koppositie. In het Koksijdse zand streed ze in haar derde wedstrijd dit seizoen al om een wereldbekerzege. In de slotronde moest Lucinda na een foutje enkel haar meerdere erkennen in de Ceylin Alvarado. Lucinda finishte 2de, Ellen reed naar een top-15 plek en Marthe finishte 31ste.

Lucinda Brand (2de):

“Ik moest vandaag heel diep gaan, maar ben wel enorm blij met dit resultaat. Zeker als je vergelijkt met mijn prestatie hier de afgelopen jaren is dit een enorme stap vooruit. Bovendien ben ik nog op zoek naar het goede ritme, het is tenslotte nog maar mijn derde cross van het seizoen.”

Dames

1. Ceylin Alvarado
2. Lucinda Brand
3. Yara Kastelijn
15. Ellen Van Loy
31. Marthe Truyen

U23

1. Niels Vandeputte
7. Yentl Bekaert
DNF Andreas Goeman

Deel dit bericht