Balkjes helpen Iserbyt aan de zege (+VIDEO)

2_01013341_BaalBeloften
Eli Iserbyt heeft in Baal de zevende manche van de DVV Verzekeringen Trofee bij de beloften gewonnen. De wereldkampioen verwees, net als in Loenhout, Thijs Aerts naar de tweede plaats. Met dank aan de balkjes. Quinten Hermans werd derde.

Drie keer podium en vijf keer top vijf, dat was het mooie palmares van Thijs Aerts in zijn vijf laatste crossen. In de Grote Prijs Sven Nys hoopte de veldrijder uit Rijkevorsel zichzelf te belonen met een mooie overwinning. De Belgische kampioen nam de snelste start en verzamelde halfweg een voorsprong van twintig seconden.

Het sein voor Eli Iserbyt om in de achtergrond de gashendel wat verder open te trekken. De wereldkampioen kon als enige de kloof dichten. Erop en erover? Niet dus. Aerts beet zich als een pitbull vast in het wiel Iserbyt. Hoe vaak de West-Vlaming ook probeerde, hij kreeg die Belgische driekleur niet uit zijn ooghoek.

De balkjes beslisten uiteindelijk over winst en verlies. Iserbyt sprong, Aerts moest van de fiets. Een gaatje van vijf meter was het verdict. Weg zege voor Aerts, Iserbyt mocht voor de zesde keer dit seizoen de armen in de lucht steken. In de DVV Trofee won hij eerder al in Oudenaarde, Essen en Loenhout. Dankzij de zege in Baal kan de eindzege hem nog moeilijk ontglippen.

ISERBYT: ‘ZEGE VOOR MARIO DE CLERCQ’

Eli Iserbyt droeg de zege in Baal op aan Mario De Clercq, die afgelopen nacht zijn vader René verloor na een beroerte op het eindejaarsfeest. “Ik moest tijdens de cross aan Mario denken”, sprak de wereldkampioen. “Na het overlijden van zijn vader wilde ik hier voor hem winnen. Ik wilde hem een lichtpunt in deze moeilijke periode bezorgen. Daardoor kon ik nog dieper gaan dan in andere wedstrijden.”

Toen Aerts twintig seconden voorsprong had, panikeerde Iserbyt niet. “Ik wist dat het een slopende wedstrijd zou worden en dat ik in de finale het verschil kon maken. Toen ik samen met Thijs bij de balkjes kwam, was ik zegezeker. Een gaatje van vijf meter kon hij niet meer dichtrijden.”

AERTS: ‘ZOU GRAAG EENS TRAPJE HOGER STAAN’

Toen Aerts de perstent binnenwandelde, ontsnapte er een vloek uit zijn mond. “Er zat meer in”, zuchtte de Belgische kampioen. “Net als in Loenhout. Ik woel me al een hele tijd goed en zou graag eens op dat hoogste schavotje staan, maar er is altijd wel iemand beter. Of dat niet frustrerend is? Dat is een groot woord, maar ik beschouw het wel als een gemiste kans.”

Deel dit bericht