Baloise Belgium Tour 2019 finisht in Beringen

bbtpersco
De slotrit van de Baloise Belgium Tour 2019 op zondag 16 juni kleurt Limburgs. De etappe zal starten in Tongeren en eindigen in Beringen. Dat is maandagnamiddag bekendgemaakt op een persconferentie in Beringen.

“Ik ben bijzonder blij dat Beringen de aankomst van deze prestigieuze wielerronde mag organiseren”, zegt burgemeester Thomas Vints. “Beringen is een bruisende stad waarin tal van activiteiten hun plaats veroverd hebben. Met de nieuwe bestuursploeg hebben we de ambitie om grote (sport)evenementen naar onze stad te halen en met dit event halen we meteen een nationale topper in huis. Zo willen we als stad nog meer ons dynamisch en sportief imago uitdragen.”

De komende weken en maanden zullen het parcours voor de slotetappe, de lokale rondes en de exacte finishlocatie in Beringen nog verder uitgewerkt worden in samenspraak met organisator Golazo en de koersdirectie. Wat vaststaat is dat de Baloise Belgium Tour – die live wordt uitgezonden op Sporza, Eurosport en RTBf – voor een enorme visibiliteit voor Beringen zal zorgen. “Beringen zal schitterend in beeld komen. Ook ver buiten de landsgrenzen zullen de kijkers onze stad en al haar toeristische troeven kunnen ontdekken”, stelt schepen van Toerisme en Evenementen Werner Janssen

“Vlamingen zijn gek op wielrennen en ook Beringen wil verder bouwen aan haar imago van een sportieve wielerstad”, stelt schepen van Sport Tijs Lemmens. “Naast het unieke moutainbikeparcours op de mijnterrils en kilometers functionele en recreatieve fietspaden is Beringen al enkele jaren de thuishaven van Flanders’s Bike Valley, het innovatiecentrum van Ridley Bikes en BioRacer, waar de wetenschappelijke ondersteuning van de wielerwereld nog meer kracht bijgezet wordt in onder andere de windtunnel. Dit evenement sluit hier mooi op aan.”

Ook Golazo, de organisator van de Baloise Belgium Tour, heeft haar thuisbasis in Beringen. “De stad Beringen kijkt uit naar deze eerste projectmatige samenwerking met Golazo, die de komende jaren verder kan uitgroeien tot een meer structurele samenwerking in de sector van sportevenementen”, klinkt het bij het stadsbestuur.

Deel dit bericht