Baloise Belgium Tour 2022 van start in Merelbeke

evenepoel3011
De Baloise Belgium Tour 2022 start op woensdag 15 juni in het Oost-Vlaamse Merelbeke. Titelpartner Baloise, dat al tien jaar zijn naam verleent aan de belangrijkste meerdaagse wielerronde in België, heeft intussen de samenwerking met nog eens twee jaar verlengd.

De vijfdaagse Baloise Belgium Tour wordt in 2022 gereden van woensdag 15 t.e.m. zondag 19 juni. Het wordt opnieuw een gevarieerde ronde met ritten van divers alooi door het ganse land: vlakke etappes, een tijdrit en heuvelachtige ritten. De start op woensdag 15 juni vindt in Merelbeke plaats.

Schepen van Sport Egbert Lachaert is enthousiast: “Merelbeke draagt het wielrennen hoog in het vaandel. Als gemeente tussen de Vlaamse Ardennen en Gent kunnen wij een aantrekkelijke startplaats aanbieden, met een mooie eerste rit van deze prachtige wedstrijd. Ik ben er zeker van dat heel wat Merelbeekse wielerfans de ploegvoorstelling en start niet willen missen.”

“Merelbeke is heel blij met deze Grand Départ” vertelt ook burgemeester Filip Thienpont. “Eerder organiseerden we het Belgisch kampioenschap voor junioren en in 2018 een rit in de Baloise Ladies Tour, toen nog de BeNE Ladies Tour. We zetten ons opnieuw op de kaart als wielergemeente. Een stimulans voor de vele koersliefhebbers en vrijwilligers van de wielerclubs. Wij kijken nu al uit naar het peloton!”

“Merelbeke is ideaal gelegen om een rit richting Vlaamse Ardennen uit te tekenen. Het is bovendien de woonplaats van voormalig profrenner Eric Van De Wiele“, vervolgt Christophe Impens van organisator Golazo. “Daarnaast zijn wij ook verheugd dat naamsponsor Baloise ons terug het volle vertrouwen geeft en het partnership opnieuw verlengt.”

BALOISE VERLENGT MET NOG EENS TWEE JAAR

Baloise blijft dus voor nog zeker twee jaar (2022 en 2023) naamsponsor van de Baloise Belgium Tour. De wielerronde draagt al sinds 2011 de naam van de verzekeraar. Directeur marketing en communicatie Bart Walraet: “We zijn blij en fier om ook voor de twee volgende edities onze naam aan de nationale ronde te mogen verbinden. De Baloise Belgium Tour is het afgelopen decennium een vaste waarde geworden, zowel bij de wielerliefhebbers in binnen- en buitenland, als bij de nationale en internationale media.”

Baloise Insurance heeft al jaren een hart voor wielrennen en dat uit zich onder meer ook in onze steun aan de Baloise Trek Lions, Sport Vlaanderen Baloise, Baloise Ladies Tour en de Lotto Zesdaagse. Het wielrennen geeft Baloise Insurance niet alleen zichtbaarheid, maar het zorgt bovenal ook voor verbinding. In de Baloise Belgium Tour ontmoeten we klanten en makelaars en die contacten zijn ontzettend waardevol, zeker in deze veranderlijke tijden. Daarnaast schakelt organisator Golazo elk jaar een versnelling hoger wat de veiligheid van de renners, medewerkers en het publiek betreft. Die visie sluit perfect aan bij onze eigen Baloise-strategie rond veilig fietsen. We kijken nu al uit naar een veilige en sportief hoogstaande editie 2022.”

Deel dit bericht