Baloise Belgium Tour pakt uit met gevarieerd en aantrekkelijk parcours

CYCLING BALOISE BELGIUM TOUR STAGE 4
Het parcours van de 90ste editie van de Baloise Belgium Tour (10/06 - 14/06) is bekend. De rittenkoers - onderdeel van de UCI ProSeries - start op 10 juni met een etappe tussen Beveren en Geraardsbergen en kent zijn ontknoping op 14 juni na een tijdrit van 13 km in en rond Averbode.

De Baloise Belgium Tour gaat meteen pittig van start. Na de ploegenpresentatie op dinsdag 9 juni in Beveren trekt het peloton de dag nadien richting Geraardsbergen waar na 174 kilometer de aankomst ligt op de mythische Vesten. Die iconische finishplaats is uitgegroeid tot nationaal wielererfgoed en staat garant voor een mooie winnaar, alleen de allersterksten kunnen hier het verschil maken. Op 11 juni heeft de rittenkoers zijn traditionele afspraak in Knokke-Heist. De aankomst op de Wandelaar is voer voor de echte machtsspurters. Onder meer Tom Boonen, Edward Theuns en André Greipel mochten al vieren op de Wandelaar. Bovendien wordt er gestart en gekoerst op een stukje van het WK tijdrijden 2021!

Een jaar na de geslaagde introductie van Beringen in de Baloise Belgium Tour keert de Limburgse sportstad terug in de rittenkoers. Ditmaal is Beringen de startplaats voor een geaccidenteerde etappe naar Bilzen, waar Andrei Tchmil in 2002 de etappe won en meteen zijn afscheid van de wielersport aankondigde. Na de etappe van zaterdag zal het algemene klassement wellicht stevig door elkaar geschud worden. De renners krijgen in deze Ardennenetappe met start en finish in Hamoir enkele pittige beklimmingen voor de wielen. Onder meer de Thier du Moulin, Côte de Warre en de wereldberoemde Muur van Hoei staan op het programma. Tijdens de lokale omloop moet Les Kimones (6,7%) de scherprechter worden.

De Baloise Belgium Tour kent zijn grote apotheose na een tijdrit van 13 km in de straten van Averbode (Scherpenheuvel-Zichem). Een strijd om de dag-en eindzege wordt verwacht tussen gepatenteerde hardrijders versus de renners die nog aanspraak maken op de eindzege.

Gouden kilometer

De ‘Gouden Kilometer‘ wordt ook dit jaar opgenomen bij iedere rit in lijn. Op de strook, die zich steeds in de laatste 20 km van iedere etappe bevindt, zijn er 3 bonificatiesprints gelegd (0-500-1000m), met telkens 3-2-1 seconden bonificatie te verdienen. “Het nut van de Gouden Kilometer heeft zich de afgelopen jaren bewezen. De Gouden Kilometer brengt meer spanning in het klassement én zorgt voor een aantrekkelijker koersverloop voor de wielerliefhebber”, stelt koersdirecteur Rob Discart van Golazo Sports.

Deel dit bericht