Bart De Vocht pakt de Cross Country

2_01070820_Devocht
Bart De Vocht heeft tijdens de Roc d'Ardenne in Houffalize de Cross Country op zijn naam geschreven. Hij had maar liefst 1'05" voorsprong op de Nederlander Hans Becking en 1'25" op de Portugees David Rosa.

Bart De Vocht, eerder winnaar in Nieuwkuijk, liet niets aan het toeval over en knalde meteen naar de leiding. De Duitser Markus Bauer, Pieter Geluykens, de Zwitser Matthias Stirnemann, David Rosa en Hans Becking volgden in zijn spoor. Kevin Van Hoovels en Nick De Vriese misten hun start compleet.

Het gevaar kwam uit Portugese hoek. David Rosa, de kampioen van zijn land, kwam naar Houffalize met een duidelijk doel voor ogen. Winnen en punten pakken in de race richting de Olympische Spelen in Rio De Janeiro. Het duurde niet lang eer hij de aansluiting kon maken met De Vocht. Becking en Scheire volgden. Rosa en De Vocht gingen zij aan zijn de laatste ronde in, maar toen sloeg het noodlot toe voor Rosa. De Portugese kampioen reed lek.

“Jammer voor hem, maar dat is mij ook al overkomen”, aldus De Vocht. “Een lekke band maakt deel uit van het mountainbiken. Ik moet wel toegeven dat Rosa sterker was dan mij. Ik heb mijn eigen tempo gereden en ben uiteraard tevreden met deze mooie overwinning.”

Ook Becking profiteerde optimaal van de lekke band van de Portugees. De Nederlander reed hem in de slotfase voorbij.

Deel dit bericht