Belgiës enige Nationaal Park zwaait poorten open voor tweede editie Keytrade Bank Nationaal Park Run & Walk Maasmechelen

Met op zaterdag 19 februari de Keytrade Bank Nationaal Park Walk en op zondag 20 februari de Keytrade Bank Nationaal Park Run krijgen wandelaars en lopers elk op hun beurt de kans om zich opnieuw helemaal onder te dompelen in het natuurschoon van het enige Nationaal Park dat België rijk is. Maasmechelen is de toegangspoort tot het Nationaal Park Hoge Kempen en tot dit unieke dubbelevent. De inschrijvingen voor de tweede editie zijn dinsdag geopend.

Het landschap in het Nationaal Park Hoge Kempen is zo divers dat bijna iedere kilometer wel iets anders te bieden heeft: rustgevende ‘Scandinavisch’ aandoende bossen, omvangrijke heidevelden en indrukwekkende waterplassen. En dan is er nog de mijnbouw die met zijn imponerende terrils zijn stempel op het landschap heeft gedrukt. Op bepaalde plekken kan je in één blik duizenden jaren geschiedenis zien. Het zal op 19 en 20 februari geen moment saai worden.

“Het Nationaal Park is een ongelooflijke speeltuin voor lopers en wandelaars”, beaamt parcoursbouwer en streekkenner Dirk Dexters. “Wie nooit eerder in Maasmechelen kwam lopen, zal niet geloven dat zo’n unieke trails in Vlaanderen liggen.” Dexters heeft drie gloednieuwe parcoursen uitgetekend. Zowel de lopers als de wandelaars kunnen kiezen voor routes van 8, 14,5 of 22 km. “Bij het uitstippelen ervan hebben we rekening gehouden met alle niveaus”, benadrukt Dexters, die zelf een fervent trailrunner is.

Bij de eerste editie, die begin 2021 plaatsvond en bijna 5000 deelnemers mocht verwelkomen, werd het loop- en wandelevent door de Maasmechelse natuurpracht gespreid over tien dagen. In 2022 wordt de Nationaal Park Run & Walk een tweedaagse. De wandelaars kunnen op zaterdag 19 februari vrij starten tussen 8u30 en 11u. De lopers kiezen bij hun inschrijving voor een tijdslot waarin ze vrij kunnen starten op zondag 20 februari. Iedere deelnemer krijgt een prachtige herinneringsmedaille, een goedgevulde goodiebag en een heerlijke Prion des Fleurs, aangeboden door Kompel Bier.

Raf Terwingen: “Maasmechelen is ‘the place to be’”

Raf Terwingen, burgemeester van Maasmechelen: “Als hoofdtoegangspoort van Vlaanderens enige Nationaal Park en als hoofdstad van het Maasland is Maasmechelen natuurlijk ‘the place to be’ om een Nationaal Park Run & Walk te organiseren. Op zaterdag en zondag 19 en 20 februari ontvangen onze gastvrije en warme Maasmechelaren met veel enthousiasme en liefde voor de tweede keer de vele deelnemers die ook dit jaar opnieuw versteld zullen staan van onze mooie natuur, verrassende uitzichten en tot de verbeelding sprekende waterpartijen.”

Steven De Backer: “Bijzonder blij onze schouders onder dit mooie initatief te kunnen zetten”

Steven De Backer, Communication and Activation Manager bij Keytrade Bank: “Het Nationaal Park in Maasmechelen is een uniek stuk natuur dat je gewoonweg moet ontdekken of herbeleven. De verschillende startdata voor lopers en wandelaars garanderen een optimale beleving en de keuze tussen de verschillende afstanden laat iedereen een uitdaging kiezen. Bijzonder blij onze schouders onder dit mooie initatief te kunnen zetten. We kijken dan ook uit naar het tweede luik van de Keytrade Bank Nature Trail Series.”

Keytrade Bank Nature Trail Series 2022

De Keytrade Bank Nationaal Park Run & Walk is het eerste event van de Keytrade Bank Nature Trail Series 2022, de verzameling van de meest groene loop- en wandelevenementen van ons land. Tijdens deze Nature Trails lopen of wandelen de deelnemers doorheen de mooiste plekjes natuur van België. Na de Keytrade Bank Nationaal Park Run & Walk volgen nog de Keytrade Bank Crêtes de Spa (26 maart), de Keytrade Bank Brussels Nature Run & Walk (18 april), de Keytrade Bank Abdijentocht (26 mei), de Keytrade Bank Trail de l’Abbaye (1 oktober) en de Keytrade Bank Mijnentocht (18 december).

Inschrijven Nationaal Park Run >>

Inschrijven Nationaal Park Walk >>

Deel dit bericht