Benelux Tour krijgt resem absolute toppers aan de start

stuyvengvaRG
Over iets minder dan drie weken, op maandag 30 augustus, start de Benelux Tour, de vroegere BinckBank Tour. Het deelnemersveld begint er al bijzonder fraai uit te zien.

Opvallend: heel wat toppers met ambitie voor de strijd om de wereldtitel, eind september in Vlaanderen, kiezen voor de Benelux Tour. Die staat als UCI WorldTour-wedstrijd sowieso mooi op het palmares en kan dit jaar bovendien een mentale opsteker zijn met het oog op het WK, waar de renners ook een flandrienparcours wacht.

De Benelux Tour, de enige meerdaagse UCI WorldTour-wedstrijd in België en Nederland, is al jaren een afspraak voor renners die sterk zijn in het ‘klassieke’ werk. Het parcours van de zevendaagse ronde leent zich daar ook altijd toe, met elk jaar opnieuw enkele flink geaccidenteerde ritten in de Vlaamse of Zuid-Limburgse heuvels en de Belgische Ardennen. Maar ook sprinters en tijdrijders komen aan hun trekken.

Niet onlogisch dan ook dat mannen met regenboogdromen willen scoren in de Benelux Tour. Met Mathieu van der Poel, Tom Dumoulin en Mike Teunissen staan alvast drie ambitieuze Nederlanders aan de start. Voor de Belgische bondscoach, Sven Vanthourenhout, zal de Benelux Tour zelfs mee bepalend zijn voor de laatste knopen die moeten doorgehakt worden bij de WK-selectie. Jasper Stuyven, Greg Van Avermaet, Oliver Naesen, Tiesj Benoot, Philippe Gilbert en Tim Wellens zetten hun zinnen in elk geval al op de Benelux Tour.

Dat geldt ook voor Marc Hirschi, Søren Kragh Andersen, Jakob Fuglsang, Alexey Lutsenko en Mads Pedersen: stuk voor stuk toppers die in principe hèt of één van dè speerpunten van hun land zullen worden op het WK.

De Benelux Tour start op maandag 30 augustus in Surhuisterveen (Friesland) en eindigt op zondag 5 september op de Vesten in Geraardsbergen. Daar schudde Mathieu van der Poel vorig jaar een fenomenale solo uit zijn dijen die hem niet alleen de rit-, maar ook de eindzege opleverde.

RITTENSCHEMA BENELUX TOUR:

– Maandag 30 augustus: Surhuisterveen – Dokkum
– Dinsdag 31 augustus: Lelystad (individuele tijdrit)
– Woensdag 1 september: Essen – Hoogerheide
– Donderdag 2 september: Aalter – Ardooie
– Vrijdag 3 september: Riemst – Bilzen
– Zaterdag 4 september: Ottignies-Louvain-la-Neuve – Houffalize
– Zondag 5 september: Namen – Geraardsbergen

Deel dit bericht