Betsema: ‘Leidersplaats is vandaag het belangrijkste’

CYCLOCROSS TROPHY URBAN CROSS KORTRIJK WOMEN
Na een tweede plaats op de Koppenberg moest Denise Betsema in de CAPS Urban Cross tevreden zijn met de derde podiumplaats. De Nederlandse gaat wel naar huis als nieuwe leidster in de Soudal Ladies Trophy.

Betsema begon in Kortrijk met een achterstand van zeven seconden op Clara Honsinger. De Amerikaanse werd in de tweede manche van de Soudal Ladies Trophy pas negende en verloor ruim twee minuten op Betsema. De kopvrouw van Pauwels Sauzen-Bingoal heeft nu en voorsprong van 1:33 op Brand en 1:41 op Ceylin del Carmen Alvarado.

“Die leidersplaats is vandaag de belangrijkste conclusie”, bekeek de Nederlandse het langs de positieve kant. “Natuurlijk had ik graag gewonnen, maar in de laatste ronde ging ik onderuit. Daardoor verloor ik nog heel wat tijd, maar gelukkig had ik in de beginfase al bonificatieseconden gesprokkeld en had ik na de Koppenberg wel mat marge.”

Betsema ging tegen de vlakte op de rechte strook langs de Leie en belandde in de dranghekken. “Dat was echt balen. Ik hou er een wonde aan de vinger aan over, gelukkig heb ik er niet te veel last van. Of er anders meer mogelijk was geweest? Lucinda was vandaag heel sterk, dan moten wij op de top van ons kunnen rijden en dan ga je fouten maken. Laten we afsluiten met de conclusie dat ik blij ben dat ik nu stevig aan de leiding sta.”

Deel dit bericht