Bissegger: ‘Genieten en pijn lijden’

BENELUX CYCLING TOUR STAGE TWO
Stefan Bissegger heeft dinsdag de macht gegrepen in de Benelux Tour. De Zwitser won met overwicht de individuele tijdrit in Lelystad. Tot zijn eigen verbazing. "Vrijdag werd ik op training nog aangereden door een wagen."

“Het was een perfecte dag”, glunderde Bissegger vanuit de hot seat in Lelystad. “Het parcours was op mijn lijf geschreven. Door de hevige zij- en tegenwind moest je in het eerste deel de gashendel helemaal opendraaien. Het was bijna onmogelijk om meer dan 50 per uur te rijden, je moest jezelf tot het uiterste drijven.”

Bissegger haalde aan het eerste tussenpunt als enige renner een gemiddelde boven de vijftig en diepte in het tweede deel zijn voorsprong verder uit. “In het tweede deel was het echt genieten en pijn lijden tegelijkertijd. Dankzij de rugwind haalden we snelheden boven de 60 per uur. Dat het verschil aan de finish zo groot zou zijn, had ik niet verwacht. Ik heb mezelf verrast. Mijn power meter werkte niet, dus tastte ik onderweg een beetje in het ongewisse.”

Dat Bissegger de Benelux Tour bijna had gemist, maakte het voor de Zwitser allemaal nog mooier. “Vrijdag werd ik op training nog aangereden door een wagen. Ik moest zelfs even naar het ziekenhuis voor een scan, gelukkig hield ik er alleen maar een pijnlijke pols aan over. Op de fiets speelt die nog wel wat op, maar ik ben blij dat ik ondanks die blessure toch nog de zege kon binnenhalen.”

Deel dit bericht