Boussaer-Mollerup behouden met verve leiderspositie

belgaimage-142185208-full

De Belgisch-Deense tandem Bryan Boussaer/Martin Mollerup heeft vrijdag de leiderspositie behouden in de AVS Cup. Zij tellen één ronde voorsprong op de Denen Malmberg/Frederiksen. Op de derde plaats staan de Britten Bridges/Watson.

Leiders Boussaert/Mollerup werden tijdens de ploegkoers over 180 ronden fel bestookt door de Denen Malmberg/Frederiksen en de Britten Bridges/Watson, maar ze gaven geen krimp. Ze blijven daardoor aan de leiding. “Wij moeten een pak ploegen in de gaten houden, maar tot op heden lukt dat wel”, stelde Boussaer. 

“We zijn hier niet om cadeaus weg te geven. Het zal niet gemakkelijk worden om tot zondag deze leiderspositie te behouden, maar we gaan er wel ons uiterste best voor doen. Niemand krijgt een meter van ons. Bekijk de stand maar eens. Slechts één ronde hebben we voorsprong. Qua punten schieten we veel te kort om een eindzege op te eisen. Wij moeten die ronde sowieso behouden en als het kan er nog eentje pakken.” De Toekomstzesdaagse moet het alvast met één koppel minder stellen. De Brit Rhys Britton heeft bij nader onderzoek wel degelijk een sleutelbeenbreuk overgehouden aan zijn val van donderdag tijdens de aflossing in de tijdrit over 500 meter.

Stand na vierde avond: 
1. Bryan Boussaert/Martin Mollerup (Bel/Den) 52 punten 
Op 1 ronde: 
2. Matias Malmberg/Oliver Frederiksen (Den) 138 
3. Zach Bridges/Sam Watson (GBr) 84 
4. Dik Calvin/Nils Weispfenning (Dui) 53 
5. Anders Fynbo/Arne Birkemose (Den) 36 
6. Jacopo Cavicchioli/Filippo Ferronato (Ita) 33 
7. Ryan Fintan/JB Murphy (Ier) 8 
Op 2 ronden:8. Arne De Groote/Nicolas Wernimont 60 
9. Brent Van Mulders/Tuur Dens (Bel) 35 
Op 6 ronden: 
10. Robbe Snels/Vincent Meyers (Bel) 23 
Op 10 ronden: 
11. Florentin Lecamus Lambert/Victor Charlot (Fra) 0

Deel dit bericht