Brand: ‘Het deed behoorlijk pijn vandaag’

CYCLOCROSS HAMME FLANDRIENCROSS
Lucinda Brand realiseerde in de Flandriencross in Hamme een dubbelslag. De wereldkampioene won haar 17e wedstrijd van het seizoen en is de nieuwe leidster in de Soudal Ladies Trophy. ?Het verschil is niet groot, dus het is zeker nog niet afgelopen?, klinkt het voorzichtig.

Na een weekje stage zonder cross heeft Lucinda Brand in Hamme opnieuw aangeknoopt met de overwinning. Geen sinecure, onderstreepte de wereldkampioene. “Het deed behoorlijk pijn vandaag”, aldus Brand. “Een hele winter lang zit je in een ritme van alleen maar wedstrijden rijden. Dan denken mensen vaak dat het makkelijk is om een weekend over te slaan. Het is echter altijd spannend afwachten hoe je lichaam zal reageren.”

“Gelukkig draaide het goed. Ik ben blij dat ik nu aan de leiding sta in de Soudal Ladies Trophy, al is het zeker nog niet voorbij. De kloof met Denise is nog niet zo groot.” Brand begon in Hamme met een achterstand van twee seconden op Betsema en telt nu een voorgift van 21 seconden. Na het WK staan er nog twee manches op het programma: Lille en de Universities Cyclocross in Brussel.

Betsema: ‘Eindzege wordt lastig, maar ik blijf hopen’

Denise Betsema werd in Hamme derde, maar tilde niet al te zwaar aan het verlies van haar leidersplaats. “Ik wist op voorhand dat het een lastige klus zou worden”, aldus de renster van Pauwels Sauzen-Bingoal. “Op het heuveltje werd vandaag het verschil gemaakt en die strook lag me niet zo goed. Ik zakte constant weg. Daarna slaagde ik er niet meer in om de kloof te dichten.”

De Texelse blijft echter hopen op de eindzege. “Het verschil blijft beperkt, de strijd is dus nog niet gestreden. Ik zie de komende weken zeker nog mogelijkheden. Het wordt lastig, maar ik ben ervan overtuigd dat het nog kan. Ik blijf hopen.”

Deel dit bericht