Brussel ziet Cortjens winnen na straffe inhaalrace

junbrus
Ryan Cortjens heeft de eerste editie van de Brussels Universities Cyclocross voor junioren gewonnen. De Limburger rekende na een lange inhaalrace in de slotronde genadeloos af met zijn grote concurrent Witse Meeussen.

Voor het eerst streek het veldritpeloton in de Belgische hoofdstad neer. De junioren kregen tussen de aula’s van de VUB en de ULB de eer om de allereerste wedstrijd te betwisten op een gevarieerd en uitdagend parcours.

Witse Meeussen leek in de eerste ronde de wedstrijd al in een beslissende plooi te leggen. De Kempenaar sprokkelde al snel een voorsprong van twintig seconden bij elkaar op een trio van IKO-Beobank: Ryan Cortjens, de jarige Wout Vervoort en Lennert Belmans.

Cortjens, de zegekoning van de maand december, had zijn krachten echter goed ingedeeld en zette in de tweede helft van de wedstrijd een fantastische inhaalrace. Bij het ingaan van de slotronde had hij de kloof al teruggebracht tot zeven seconden. In de slotronde ging Cortjens op en over een ontgoochelde Meeussen richting zijn negende overwinning van het seizoen.

CORTJENS: “VERSCHIL GEMAAKT OP SCHUINE KANT”

Winnaar Cortjens heeft zich nooit zorgen gemaakt om het verschil met zijn grote concurrent. “Ik heb van bij het begin voor mijn eigen tempo gekozen en kon ronde per ronde wat tijd terugnemen. Zestien seconden is op dit parcours niet zoveel, hier kan je nog wel een kloof dichtrijden. In de slotronde kon ik op de schuine kant de kloof helemaal dichten en ondanks een klein foutje toch nog wegrijden van Witse.”

Bij de aankomst legde Cortjens de vinger op de mond, een gebaar met een betekenis. “Er waren mensen die vonden dat ik de voorbije weken te veel had gereden, maar ik had niet dat gevoel. Ik ken mijn lichaam en weet wat ik aankan. Met het oog op het BK is dit een stevige opsteker, maar daar wacht een totaal andere wedstrijd op een ander parcours.”

Deel dit bericht