Campenaerts: ‘Blij met de manier waarop ik gekoerst heb’

Benelux Tour 2021 - Stage 7
Victor Campenaerts deed in de slotetappe nog een gooi naar de eindzege, maar moest finaal tevreden zijn met de derde plaats. Toch was de Belg tevreden. ?Ik ben heel blij met de manier waarop ik gekoerst heb.?

Victor Campenaerts deed in de slotetappe nog een gooi naar de eindzege, maar moest finaal tevreden zijn met de derde plaats. Toch was de Belg tevreden. “Ik ben heel blij met de manier waarop ik gekoerst heb.”

Victor Campenaerts trok in de eerste van drie lokale rondes in en rond Geraardsbergen mee in de aanval met Matej Mohoric en Kasper Asgreen. De renner van Qhubeka-Nexthash zorgde zelf mee voor de verdere afscheiding in de koproep, maar kon niet voorkomen dat de kopgroep op 25 km van de streep terug werd ingerekend.

“Ik had vandaag op meer gehoopt, maar ik ben heel blij hoe het verlopen is. Wilde ik nog en rol spelen in het klassement, dan mocht ik sowieso niet te lang wachten. Ik heb agressief gekoerst en daar beleef ik het meeste plezier aan. Matej was vandaag gewoon heel sterk, hij was iedereen altijd een stapje voor.” Of Campenaerts met zijn sterke week en derde plaats in de Benelux Tour gesolliciteerd heeft naar een plaatsje in de WK-selectie? “Daar beslis ik zelf niet over. Ik heb laten zien dat ik gode benen heb, maar in een selectie gaat het om meer dan dat.”

Deel dit bericht