Cant pakt vijfde zege in Jaarmarktcross

DVVNIEL10112018-91
Voor de vijfde keer in zeven jaar heeft Sanne Cant de Soudal Jaarmarktcross gewonnen. De wereldkampioene haalde het na een spannende strijd met haar nicht Loes Sels. Kim Van de Steende blijft leidster in de Sack Zelfbouw Ladies Trophy.

Na de snelle wedstrijden bij de juniores en de beloften was het in Niel stevig beginnen regenen, waardoor de omloop er glad kwam bij te liggen. Het resultaat: een pak glijpartijen. De eerste schuiver kwam op naam van Eva Lechner. De Italiaanse kampioene had de kopstart genomen, maar ging in de eerste afdaling meteen tegen de vlakte.

Met Loes Sels, Sanne Cant en Ellen Van Loy vormde er zich al snel een koptrio. De Amerikaanse Katie Compton kwam nog even aansluiten, maar moest na een val in de dranghekken opnieuw de rol lossen. Ook Van Loy zag na een schuiver Sels en Cant wegrijden.

Zo kregen we een strijd om de zege tussen de twee nichtjes. Een klein foutje kostte Cant in de slotronde even een paar meter, maar de wereldkampioene zette de scheve situatie al snel recht. In de sprint gaf ze Sels geen schijn van kans. Voor Cant is het al de vijfde zege in de Soudal Jaarmarktcross.

In de strijd om de derde plaats kan Van Loy nog nipt de opkomende Kim Van de Steene afhouden.In het algemeen klassement van de Sack Zelfbouw Ladies Trophy behoudt Van de Steene wel haar leidersplaats.

CANT: ‘HOPELIJK ZIJN WE NU VERTROKKEN’

Voor Cant was de zege in Niel nog maar de derde van het seizoen. “Het was lang geleden dat ik nog eens kon winnen”, lachte Cant. “Hopelijk zijn we na deze overwinning voor een tijdje vertrokken. Vandaag kon ik samen met Loes een mooie tandem vormen. Tijd om te praten hadden we niet, maar we verstaan elkaar sowieso goed. Vijf zeges op zeven wedstrijden in Niel is een mooi resultaat. Ik kom hier wel graag.”

Sels kon leven met haar tweede plaats. “In een sprint met Sanne was dat voor mij het hoogst haalbare. Door de regen was de omloop wel wat vettiger geworden, maar het was heel moeilijk om weg te rijden van Sanne.”

Deel dit bericht