Cavendish wint dernyrace, Kluge en Reinhardt op kop

duitsersopkop

Na de tweede dag van de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent hebben de Duitsers Roger Kluge en Theo Reinhardt de leiding overgenomen van Otto Vergaerde en Jules Hesters. Mark Cavendish toonde tot groot jolijt van het publiek dat hij opnieuw helemaal ‘back on track’ is.

Mark Cavendish, gevallen op de openingsavond, maakte woensdag zijn rentree aan de zijde van Iljo Keisse. Dat de Brit geen hinder meer ondervindt mocht blijken uit de indrukwekkende wijze waarop hij de tweede dernyrace – de eerste werd gewonnen door Marc Hester – naar zijn hand zette. Gegangmaakt door Michel Vaarten vlamde Cav in de slotfase iedereen voorbij. Het publiek in het Kuipke was door het dolle heen, net als Cavendish zelf.

Oliver Wulff Frederiksen, ook gevallen dinsdag, gaf ook zijn visitekaartje af. De jonge Deen won zowel de eerste puntenkoers als de baanronde. In de tweede puntenkoers ging de overwinning naar Jules Hesters, die zo met zijn maatje Otto Vergaerde nog steviger aan de leiding kwam.

Maar die eerste plaats moesten Hesters en Vergaerde even later afstaan aan Roger Kluge en Theo Reinhardt, die in de eerste ploegkoers een ronde pakten. In afwachting van de tweede ploegkoers kon het publiek nog genieten van een overwinning van Iljo Keisse in de supersprint, Jasper De Buyst in de scratch en Moreno De Pauw op de 500 meter.

Tussendoor was het wel even schrikken toen Diederick Schelfhout en Kris Bosmans ten val kwamen in een wedstrijd voor G-sporters.

In de afsluitende ploegkoers leek Oliver Wulff Frederiksen opnieuw op een overwinning af te stevenen, maar de Deen – die een duo vormt met de Fransman Morgan Kneisky – werd op de meet nog geremonteerd door Wim Stroetinga. De Vylder/Stroetinga, Frederiksen/Kneisky, Hester/Van Den Bossche en Rickaert/De Pauw pakten allen een ronde op de rest van het pak.

Dat maakt dat Kluge en Reindhardt na de tweede dag van de 79ste editie van de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent op kop staan met 59 punten en een ronde voorsprong op De Ketele/Ghys (91 punten), Vergaerde/Hesters (84 punten), Havik/Van Schip (81 punten), De Buyst/Van der Sande (75 punten) en Pieters/Rickaert (51 punten). De andere teams volgen op twee of meer rondes.

Deel dit bericht