Ceylin Alvarado: “Vos was te sterk”

Ceylin Alvarado

Ceylin Alvarado moest haar meerdere erkennen in landgenote Marianne Vos tijdens de CAPS Urban Cross Kortrijk voor elite vrouwen, meetellend voor de Soudal Ladies Trophy. De 24-jarige Nederlandse maakte het Marianne Vos lastig in de slotfase van de wedstrijd, maar verloor het sprintduel om de overwinning. “Ik wist dat Marianne moeilijk te kloppen zou zijn in de laatste ronde”, stelde ze na afloop.

Nadat het startsein was gegeven, werd de wedstrijd al snel hard gemaakt. “Het was een zware wedstrijd inderdaad”, erkende Alvarado. “In de eerste ronde moest ik al van fiets wisselen, waardoor ik even in de problemen kwam. Gelukkig kon ik tijdig terugkeren.”

Vervolgens probeerde Alvarado de wedstrijd naar haar hand te zetten. “Ik wist dat ik Vos moest lossen om aanspraak te maken op de overwinning. Ik heb mijn best gedaan, maar Vos was simpelweg te sterk. Het belangrijkste is dat het goed gaat. Het geeft vertrouwen dat ik nog om de overwinning kon meespelen ondanks die onvoorziene fietswissel vroeg in de wedstrijd.”

 

Deel dit bericht