CM Urban Walk Gent laat zondag meer dan 3700 wandelaars verborgen parels van de Arteveldestad ontdekken

Golazo
Golazo

Op zondag 3 december vindt de derde editie van de CM Urban Walk Gent plaats. Meer dan 3700 deelnemers zullen langs en dwars door locaties en gebouwen wandelen die op een doordeweekse dag zelden of niet toegankelijk zijn voor het brede publiek. Online inschrijven kan nog tot en met zaterdag.

Op een parcours van 11 km genieten de wandelaars van 16 locaties. Eén van de eyecatchers is de Opera, waar de ‘urban walkers’ de prachtige Lullyzaal mogen aanschouwen, het orgelpunt van de pronksalons. Ook de passage bij Quatre Mains klinkt als muziek in de oren. Quatre Mains is zoveel meer dan een pianowinkel. Ze hebben er twee showrooms met indrukwekkende vleugelpiano’s. Een leuke locatie voor muziekliefhebbers!

De culturele ontdekkingstocht op wandelschoenen brengt de deelnemers zondag onder meer ook nog naar de Kunsthal, een internationaal centrum voor hedendaagse kunst in het voormalig Caermersklooster in het hartje van het Patershol. Andere pareltjes op de route zijn onder andere het Stadhuis, The Ray, Zwembad Van Eyck, het Augustijnenklooster en de Oude Vismijn.

Start en finish van de CM Urban Walk Gent liggen op de Bijlokesite. Naast een lekkere portie Arla Skyr mogen de deelnemers ook letterlijk proeven van Gent. Onderweg kunnen ze genieten van een vers getapte Gentse Strop en een cuberdon, beter bekend als ‘neuzeke’.

De CM Urban Walk Gent sluit de CM Urban Walk Series 2023 af. Eerder dit jaar stonden er ook unieke stadswandelingen in Brussel (19 maart), Brugge (28 mei), Antwerpen (18 juni) en Lier (17 september) op de kalender. Op zondag 17 maart 2024 opent het nieuwe seizoen met de CM Urban Walk in Mechelen.

Deel dit bericht