Colbrelli eerste Italiaan op erelijst: ‘Werk van de hele ploeg’

Benelux Tour 2021 - Stage 7
Sonny Colbrelli stelde met een tweede plaats in de slotrit naar Geraardsbergen ook zijn eindzege veilig. Hij wordt de eerste Italiaan op de erelijst van de de Benelux Tour. ?Hopelijk kan ik deze vorm doortrekken tot het WK.?

Matej Mohoric pakte de rit, Sonny Colbrelli werd tweede. Voldoende om zijn eindzege in de Benelux Tour over de streep te trekken. “De overwinning van Matej was een groots nummer”, stak Colbrelli zijn bewondering niet onder stoelen of banken. “Hij heeft een patent op zo’n nummers.”

“Mijn eindzege is het resultaat van het werk van de hele ploeg. We hebben het vandaag uitstekend uitgespeeld. De eerste ronde van de finale kwam ik na materiaalpech nog even in de verdrukking, maar de benen waren goed genoeg om toch nog mee de finale te kleuren.”

De Benelux Tour is de eerste eindzege van Colbrelli in een rittenwedstrijd van het hoogste niveau. “Het was een moeilijke week waarin je van de eerste tot de laatste dag aandachtig moest koersen om geen tijd te verliezen. Van de waaierrit in Friesland tot de slotrit in Geraardsbergen. Ik ben blij dat ik deze wedstrijd kan winnen en hoop deze vorm door te trekken naar het WK.”

Deel dit bericht