Colbrelli: ‘Misschien wel de lastigste koers uit mijn carrière’

Benelux Tour 2021 - Stage 6
Sonny Colbrelli boekte in de zesde etappe van de Benelux Tour zijn dertigste overwinning uit zijn carrière. De Italiaanse kampioen noemde het één van de strafste nummers dat hij al had opgevoerd.

Net voorbij de streep ging Colbrelli helemaal uitgeput op de grond liggen. De zware inspanning had het uiterste van zijn lichaam gevraagd. “Het was een zware slag om de Ardennen”, pufte Colbrelli na. “In de Tour en de Giro heb ik al zware ritten gereden, maar dit was misschien zelfs de lastigste koers uit mijn carrière.”

Colbrelli begon aan zijn avontuur op 50 kilometer van de streep. Hij ging mee in het spoor van ploegmaat Matej Mohoric en Marc Hirschi, op 25 kilometer van de streep ging hij er alleen vandoor.

“Een mooi nummertje”,besefte Colbrelli, die geen seconde stilviel. “Met het oog op het eindklassement heb ik alles gegeven. Nu komt het erop aan om zo snel mogelijk te recupereren, zondag wacht er immers nog een zware etappe. Hopelijk kan ik daarin mijn leiderstrui verdedigen en de eindzege op zak steken.”

Deel dit bericht