Coquard: ‘Tevreden met ritzege en goed klassement’

CYCLING BALOISE BELGIUM TOUR PRESENTATION
Voor het tweede jaar op rij heeft Bryan Coquard de slotetappe van de Baloise Belgium Tour gewonnen. "Ik heb moeten wachten tot de laatste dag, maar de zege is toch binnen", was Coquard opgelucht.

Op de openingsdag van de Baloise Belgium Tour kwam Bryan Coquard niet aan sprinten toe, maar op de slotdag kon de Fransman zijn rekening toch nog openen. “Net zoals vorig jaar”, lachte Coquard. “Toen heb ik ook moeten wachten tot de laatste dag, maar ik ben blij dat de zege nu binnen is.”

“Ik was naar hier gekomen voor een goed klassement en een ritzege, dat is me gelukt. Zaterdag werd ik in een zware etappe vijftiende, een bewijs van mijn goede vorm. Die heb ik vandaag kunnen bevestigen met die ritzege. In het eindklassement sta ik bovendien in de top tien (zevende, nvdr.). Ik kan alleen maar tevreden zijn.”

Coquard stak tot slot nog een pluim op de hoed van zijn ploegmaats. “Zij hebben vandaag samen met de jongens van Deceuninck-Quick Step fantastisch werk geleverd om de vluchters binnen schot te houden. In een hectische finale ging het heel snel, maar de zege is binnen. Dat is het belangrijkste.”

Deel dit bericht