Crabbe en Dens gaan als leiders slotweekend in

191122 / 100ste Zesdaagse Vlaanderen Gent / AVS Cup / Tom CRABBE - Stan DENS
191122 / 100ste Zesdaagse Vlaanderen Gent / AVS Cup / Tom CRABBE - Stan DENS

Tom Crabbe en Stan Dens gaan het slotweekend van de U23 AVS Cup als leiders in. Het duo zag hun voorsprong op eerste achtervolgers Milan Van den Haute en Jasper Bertels wel slinken tot zes punten.

Voor de eerste keer in deze U23 AVS Cup stond vrijdagavond een ploegkoers op het programma. De wedstrijd werd al vroeg gestaakt na een valpartij, maar na een pauze van tien minuten kropen alle renners terug op de fiets. De overwinning was finaal voor het Zwitserse duo Fabian Weiss/Damien Fortis.

Het leidersduo Tom Crabbe/Stan Dens presteert tijdends de U23 AVS Cup op een constant niveau en nestelde zich opnieuw op een derde plaats. Voorin zagen we wel het Italiaanse duo Niccolo Galli/Mattia Pinazzi wegvallen. De twee stonden al drie dagen op rij in de top drie, maar kregen in de ploegkoers een ronde aan de broek gesmeerd.

In de afsluitende tijdrit over 500 meter pakten Milan Van den Haute en Jasper Bertels voor de tweede dag op rij de overwinning. Daardoor sluipen ze in het algemeen klassement met 65 punten na vier dagen dichter bij de leidersplaats. Die is nog steeds in handen van Crabbe en Dens met 71 punten.

Deel dit bericht