CrossCup Diest: Reacties van de kersverse Vlaamse kampioenen

20230212-CrossCupMol-1600x900-MatsPalinckx-59

De voorlaatste manche van de CrossCup werd vandaag afgewerkt in Diest. Alvorens we vooruitkijken naar het afsluitende Belgisch kampioenschap in Brussel, blikken we samen met enkele kersverse Vlaamse kampioenen terug op hun race.

Isaac Kimeli – Vlaams kampioen lange cross

“Ik heb vandaag enigszins met de handrem op gelopen. Pas in de laatste ronde ben ik echt versneld. Mijn doelen liggen in de zomer, dus morgen wil ik mij opnieuw fris voelen om te trainen. Als ik vandaag in het rood was gegaan, dan had ik een paar dagen niet de normale trainingen kunnen afwerken. Ik zie de CrossCup vooral als een goede training en een leuke onderbreking van de trainingen, al zou het een eer zijn om over twee weken Belgisch kampioen te worden. Guillaume (Grimard; red.) en ik maakten er vandaag een mooi duel van. Hij was echt sterk. Ik hoorde hem bijna niet ademen. Hopelijk kunnen we de supporters op het BK opnieuw zo’n strijd geven.”

Lisa Rooms – Vlaams kampioene lange cross

“De hele wedstrijd had ik het gevoel dat ik alles onder controle had. De laatste twee ronden voelde ik dat Chloé (Herbiet; red.) af en toe wilde overnemen, maar die acties counterde ik. Ik wilde op dit technisch parcours echt de koppositie vasthouden zodat ik op mijn ritme de bochtjes kon aansnijden. In de laatste ronde voelde ik dat ik nog te gemakkelijk liep en schakelde ik een tandje bij. Voor de wedstrijd spookte de dreun die Chloé mij in Hannuit verkocht mee, maar van zodra het startschot klonk was ik er niet meer mee bezig. Ik ben blij dat ik hier opnieuw de betere was. Nu op naar Brussel waar we een schitterend parcours krijgen. Ik hoop echt dat ik daar kan winnen, al ben ik sowieso heel tevreden met de stappen die ik dit seizoen al heb gezet.”

Guillaume Grimard – Tweede plaats lange cross

“Ik keek tijdens de wedstrijd achter mij en ik was verrast toen ik niemand meer zag. Toen besefte ik dat ik om de winst streed. Al maakte ik me geen illusies, ik voelde dat Isaac (Kimeli; red.) nog veel over had. Toen hij versnelde, probeerde ik nog even om mee te gaan. Ik kon een gaatje helaas niet voorkomen. Een tweede plaats is ook mooi en het te verwachten resultaat. Op het Belgisch kampioenschap wil ik het podium op. Ik ga er alles aan doen om eerste te worden. Met Isaac aan de start wordt dat wel een lastige opgave. Alles kan natuurlijk in de cross. Er zal wellicht wel een valpartij nodig zijn om Isaac van de winst te houden. Daar hoop ik natuurlijk niet op. Het liefst maak ik er een mooie strijd van.”

Tibaut Vandelannoote – Vlaams kampioen korte cross

“Vooraf tipte ik mezelf als één van de podiumkandidaten, maar over mijn winstkansen was ik minder zeker. Ook tijdens de wedstrijd. Ik heb er even over gedaan voordat ik mijn eigen tempo vond. Daarna voelde ik dat ik stelselmatig naderde op de koplopers en zelfs kon aansluiten. Het heeft wat karakter gevraagd, maar ik ben blij dat ik mezelf toch kon oppeppen om in de laatste halve ronde extra door te duwen. Het zou heel mooi zijn om over twee weken de Belgische titel te winnen. Ik weet nog niet wie er allemaal gaat starten, dus ik kan nog niet zeggen of ik daar echt op mag hopen. Ik ga me alleszins op mezelf concentreren en niet te veel met de concurrentie bezig zijn.”

Annelies Nijssen – Vlaams kampioene korte cross

“In Hannuit ging het al vlot en de trainingen gingen de afgelopen weken heel goed. Dat gaf veel vertrouwen voor vandaag. Ik besloot dan ook om niet te twijfelen en er vol voor te gaan. Toch had ik niet verwacht om hier met zoveel voorsprong te finishen. Mijn vorm is zeker oké, maar dat geldt ook voor de anderen. Over twee weken neem ik deel aan het Belgisch kampioenschap. Dat is geen hoofddoel voor mij. Als ik het daar goed doe, dan is dat superleuk en heb ik mijn seizoen mooi kunnen afronden. Als dat niet is, dan is het ook goed. De andere vrouwen zitten ook niet stil, dus we zien wel wat het wordt.”

Deel dit bericht