David Haverdings versterkt Baloise Trek Lions

CYCLOCROSS HERENTALS CROSST RACE
De 17-jarige talentvolle Nederlander David Haverdings versterkt vanaf volgend veldritseizoen de Baloise Trek Lions. Deze zomer zal David zich nog uitleven op de weg en mountainbike bij ons jeugdteam AA Drink Young Lions. Vanaf september zal hij dan als belofte in actie komen in het veld bij Baloise Trek.

Haverdings maakte de afgelopen maanden furore in het veld als tweedejaars junior bij Orange Babies Cycling Team. De renner uit Zuidlaren (Drenthe) schreef maar liefst 14 wedstrijden op zijn naam, waaronder klassiekers als Koksijde, Overijse, Tabor, Namen en Baal. Op het EK op de Col du Vam reed hij naar een zilveren medaille.

David Haverdings:

“Ik wil allereerst graag mijn huidige team Orange Babies Cycling Team bedanken. Ik kreeg er de mogelijkheid om als jonge renner in een goede omgeving te groeien. Maar ik voel dat ik klaar ben voor een stap hogerop. Bij de Baloise Trek Lions hoop ik mijn talenten verder te ontwikkelen. Dit voelt aan als een natuurlijke stap.”

“Van jongsaf aan was ik al actief op mijn BMX. Op 12-jarige leeftijd ben ik dan begonnen met veldrijden. In de Nederlandse jeugdwedstrijden ging me dat al snel heel goed af. Vorige winter was er dan helaas geen competitie door corona. Dus begon ik deze winter als tweedejaars junior aan mijn eerste lange veldritcampagne, met ook veel wedstrijden in België. Die loopt best wel lekker.”

“Ik voel dat ik klaar ben om een nieuwe stap te zetten. Ik maak eerst dit veldritseizoen nog af bij mijn huidige team. Ik rij ook graag op de mountainbike. Dus zal ik de weg-en mountainbikecampagne als junior afwerken bij de AA Drink Young Lions. Daarna maak ik in september de overstap naar de beloften in het veld bij Baloise Trek.”

“In de mountainbikewedstrijden deze zomer leerde ik Pim Ronhaar al kennen. Hij vertelde me al uitvoerig over de leuke groepssfeer bij de ploeg. Ik kijk er al naar uit om iedereen te leren kennen en een nieuw avontuur te starten.”

Deel dit bericht