De Abdijentocht rondt voor het eerst de kaap van 5000 deelnemers

2_30072728_DP2_0568

Op Hemelvaartsdag werd naar goede traditie de Lampiris Abdijentocht, de tweede manche van de Lampiris Nature Trail Series, afgelegd. Meer dan 5000 deelnemers maakten er, in aanwezigheid van Kevin en Dylan Borlée, een sportieve feestdag van.

De deelnemers vertrokken dit jaar in het SPORTA-centrum in Tongerlo en kwamen na een tocht van 16 km aan in domein De Vijvers in Averbode. Nieuw op het programma was de dubbele Abdijentocht van 34 km, enkel voor de wandelaars. Deze groep vertrok in Averbode en kwam daar ook weer aan.

De Abdijentocht staat gekend voor zijn prachtige parcours, met onderweg pareltjes zoals de Kwarekken en het Kasteel de Merode. Voor het eerst werd de kaap van 5000 deelnemers gerond. Algemeen beschouwd waren er meer wandelaars dan lopers. 550 volhouders kozen voor de grote lus van 34 km.

Kevin en Dylan Borlée waren, als ambassadeurs van Lampiris, aanwezig voor de podiumceremonie en gingen met plezier op de foto met ieder die dat wilde. Na afloop kregen de aanwezigen nog een gratis abdijbier aangeboden van Tongerlo.

De volgende manche van de Lampiris Nature Trail Series zal op 22 september plaatsvinden. Dan staat in de Vlaams-Brabantse hoofdstad de Leuven Nature Trail & Walk op het programma. Vergeet je zeker niet in te schrijven!

Deel dit bericht