De Buyst en Van der Sande op kop, wereldkampioenen naderen

thumbnail_MVH_2889-2

Jasper De Buyst en Tosh Van der Sande zijn de nieuwe leiders na de derde nacht van de 78ste Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent Het Belgische koppel sprokkelde 162 punten.

De eerste puntenkoers was weggelegd voor het duo Keisse/Viviani. De tweede puntenkoers ging dan weer naar het koppel Rickaert/Steels. Tijdens de ploegafvalling trokken Keisse/Viviani het laken opnieuw naar zich toe. De baanronde werd dan weer een kolfje naar de hand van Moreno De Pauw die perfect werd gelanceerd door Lindsay De Vylder en opnieuw de snelste van het pak was. 
Vijf teams in dezelfde ronde mochten beginnen aan de eerste ploegkoers, over 45 minuten, van de avond. Keisse/Viviani voerden met 154 punten het pak aan gevolgd door De Ketele/Ghys (147) en De Buyst/Van der Sande (127). Het Duitse koppel Kluge/Reinhardt kleurde met De Buyst/Van der Sande de finale van de ploegkoers maar het waren de eerstgenoemden die het laken naar zich toetrokken. Samen met het Belgische koppel slaagden zij erin de rest op één of meerdere ronden te zetten. Jasper De Buyst en Tosh Van der Sande stootten hiermee meteen door naar de leiding van het klassement, een plaats die ze vasthielden tot het eind van de avond.
Er volgen nog slechts drie teams in dezelfde ronde. Als tweede staan de Duitse wereldkampioenen ploegkoers, Roger Kluge en Theo Reinhardt, met 134 punten achter hun naam, dat zijn er 28 minder dan De Buyst en Van der Sande. De Nederlanders Yoeri Havik en Wim Stroetinga (111 punten) staan als derde geklasseerd. Iljo Keisse en Elia Viviani (179 punten) volgen op één ronde. Kenny De Ketele en Robbe Ghys, die op kop stonden na dag 2, zijn vijfde met 175 punten.

Deel dit bericht