De CAPS Urban Cross Kortrijk, een gloednieuwe ongeziene stadscross!

persco2308
Op zaterdag 30 november vindt in het stadscentrum van Kortrijk een gloednieuwe internationale topveldrit plaats. De CAPS Urban Cross Kortrijk krijgt meteen een plaats binnen het regelmatigheidscriterium van de DVV Verzekeringen Trofee.

Het Koning Albertpark vormt het strijdtoneel voor de eerste editie van de CAPS Urban Cross Kortrijk. Deze sprankelende stadscross krijgt een aankomst bovenop de vernieuwde Groeningebrug. De toeschouwers zullen vanop deze unieke finishlocatie het volledige parcours kunnen overschouwen.

Mobiliteit was een belangrijk aspect bij de keuze van het Koning Albertpark. Zo is de site vlot toegankelijk voor de lokale inwoners, maar ligt ze ook op wandelafstand van het station van Kortrijk.

HOOFDROL VOOR DE LEIE

Het parcours van de CAPS Urban Cross Kortrijk doet zowel de linker- als rechteroever van de Leie aan, met een oversteek over de Leie via de Groeningebrug en de Collegebrug. Deze slanke voet- en fietsbrug is een technisch staaltje vernuft daar ze volledig opgehangen is aan slechts twee schuin geplaatste pylonen. Naast de helling van beide bruggen zal ook het losse zand van Buda Beach ongetwijfeld een beslissende rol spelen op 30 november.

De organisatie is in handen van Golazo sports in nauwe samenwerking met de Stad Kortrijk. G&V Energy Group uit Kuurne wordt met zijn multibrand tankkaart CAPS Fuel Card de naamsponsor van de “CAPS URBAN CROSS KORTRIJK”. CAPS Fuel Card is o.a. bekend als partner van het Lotto-Soudal Team en het sponsorship van Wout Van Aert. Ook Transuniverse Forwarding en de fietsbeurs Velofollies zetten hun schouders onder de nieuwe organisatie.

VERVECKEN ONMIDDELLIJK FAN VAN HET ‘URBAN’ PARCOURS

Christophe Impens, managing director van Golazo sports: “We zijn trots om Kortijk op de internationale cyclocrosskalender te kunnen plaatsen, uiteraard met dank aan Belgian Cycling en de UCI. Kortrijk is een upcoming stad met oog voor traditie en design en daarom hebben we bewust gekozen voor een ‘urban’ parcours. Uniek in zijn soort.”

“Ik was onmiddellijk fan van dit stedelijk parcours aan de Leie”, zegt ex-wereldkampioen veldrijden Erwin Vervecken van organisator Golazo sports. “Het wordt een publieksvriendelijk evenement waar de toeschouwers een volledig overzicht over het parcours zullen hebben, met een atypische finish in het midden van de brug over de Leie. Bovendien is de CAPS Urban Cross Kortrijk volgens mij de eerste cyclocross die zowel de linker- als de rechteroever van een belangrijke Belgische rivier aandoet.”

Arne Vandendriessche, schepen van Economie en Sport van Kortrijk, is verheugd met het nieuwe topsportevenement in Kortrijk. “Als schepen van Sport ben ik zeer blij met dit nieuwe topevent in onze stad”, zegt Vandendriessche. “Met dit parcours zetten we samen met Golazo iets ongezien neer in de cyclocrosswereld. Nog nooit werd in een stadscentrum een veldrit of urban cross georganiseerd. We proberen met Kortrijk altijd te vernieuwen en zijn dan ook blij de eerste urban cross ooit te mogen ontvangen in onze stad. Als schepen van Economie ben ik dan weer verheugd over de economische return die dit evenement zal opleveren voor Kortrijk.”

Sarah Timperman, Sales & Marketing Manager van G&V: “Onze tankkaart is ondertussen een internationale servicekaart geworden die sterk inspeelt op de duurzaamheid waaronder aardgas (L-CNG) en elektrisch tanken. Daarnaast spelen we eveneens in op mobiliteitsoplossingen binnen HR van bedrijven met onze herlaadbare CAPS Mobility Card. Ons DNA is met het wielrennen verbonden en als firma uit de streek, vonden we dit de het ideale event om onze merkbekendheid te versterken.”

DVV VERZEKERINGEN TROFEE

De CAPS Urban Cross Kortrijk zal deel uitmaken van de DVV Verzekeringen Trofee. Net zoals alle manches van dit regelmatigheidscriterium zullen ook de elitewedstrijden (mannen én vrouwen) van de CAPS Urban Cross Kortrijk live uitgezonden worden op Sporza.

De kalender DVV Verzekeringen Trofee seizoen 2019-2020 bestaat uit de volgende internationale veldritten:

– 1 november: Oudenaarde, Koppenbergcross
– 17 november: Hamme, VIO Flandriencross
– 30 november: Kortrijk, CAPS Urban Cross
– 14 december: Ronse, Hotondcross
– 27 december: Loenhout, Azencross
– 1 januari: Baal, Grote Prijs Sven Nys
– 5 januari: Brussel, Brussels Universities Cross
– 8 februari: Lille, Krawatencross

Deel dit bericht