De Ketele en Ghys leiden halfweg Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent

leadersday3

Met 6 koppels in dezelfde ronde gaat het er bijzonder spannend aan toe in de 79ste editie van de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent. Kenny De Ketele en Robbe Ghys staan na drie dagen aan de leiding met één puntje voorsprong.

Roger Kluge en Theo Reinhardt begonnen als leiders aan de derde dag van de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent, maar na de ploegafvalling moesten ze de eerste plaats afstaan aan Yoeri Havik en Jan-Willem Van Schip. Lang konden de Nederlanders niet van die leiderspositie genieten. Na de eerste ploegkoers namen Kenny De Ketele en Robbe Ghys het commando over. Die ploegkoers werd gewonnen door Jasper De Buyst en Tosh Van der Sande.

Eerder op de avond had Fabio Van Den Bossche de eerste puntenkoers gewonnen en Marc Cavendish de tweede. Ook hun ploegmaats zouden later op de avond nog scoren. Van Den Bossches ploegmaat Marc Hester zegevierde in de scratch en Iljo Keisse, het maatje van Marc Cavendish, zette het Kuipke in vuur en vlam met winst in de tweede dernyreeks. De eerste dernyreeks was een prooi voor Kenny De Ketele.

Ook het Frans-Deense koppel Morgan Kneisky/Oliver Wulff Frederiksen werd een paar keer in de bloemetjes gezet. Ze wonnen de baanronde en de tijdrit over 500 meter. De 19-jarige Frederiksen toont zich nu al twee dagen lang de sterkste tijdrijder van de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent.

In de tweede en laatste ploegkoers van de avond trokken Jules Hesters en Otto Vergaerde aan het langste eind. Enkel Van Schip/Havik en Kluge/Reinhardt slaagden erin in dezelfde ronde te finishen. In de afsluitende dernyfinale ging de overwinning overtuigend naar Jasper De Buyst, voor Iljo Keisse en Kenny De Ketele.

Dat alles resulteert in een bijzonder interessant klassement halfweg deze zesdaagse. Er staan maar liefst zes duo’s in dezelfde ronde. De Ketele/Ghys gaan op kop met 144 punten. Daarna volgen Van Schip/Havik (143 punten), Vergaerde/Hesters (135 punten), De Buyst/Van der Sande (130 punten), Keisse/Cavendish (120 punten) en Kluge/Reinhardt (87 punten).

Deel dit bericht