De zomer van Telenet Fidea Lions

lionszomercover
De Telenet Fidea Lions zijn vandaag naar Mallorca vertrokken voor de eerste groepsstage van het nieuwe seizoen. Ook het zomerprogramma ligt helemaal vast.

Tot 9 mei kampeert het team in Mallorca voor de kick-off van het nieuwe seizoen. In de volgende maanden werkt de ploeg een kwalitatiever wegprogramma af dan voorheen, met o.m. de Baloise Belgium Tour, maar ook de Tour de Wallonie en de Ster ZLM Toer.

Ploegmanager Sven Nys: “We hebben het programma voor de zomer een beetje omgegooid omdat we bewust naar wat meer kwaliteit gezocht hebben. Zo kunnen onze renners ook in de zomer op een hoger niveau meedraaien en we hopen dat ze daar sterker van worden.”

De ploeg krijgt deze zomer versterking van Vincent Baestaens. Sinds 1 januari vormt hij in het veld een eenmansploeg en dat maakt het voor hem bijzonder moeilijk om een wegprogramma te rijden. Telenet Fidea Lions van zijn kant kon voor bepaalde wedstrijden nog een extra man gebruiken, dus is deze tijdelijke samenwerking voor beiden een meerwaarde. Vanaf 1 september start Vincent terug als individuele renner aan het cross seizoen.

Programma zomer 2017:

27/4 – 9/5: stage Mallorca
14/5: Verrebroek
17/5: Puivelde
24/5 – 28/5: Baloise Belgium Tour
3/6: Heistse Pijl
11/6: Ronde van Limburg
14/6 – 18/6: Ster ZLM Toer
25/6: BK Antwerpen
28/6: Oetingen
3/7: Schaal Schoeters
11/7: Houtem – Vilvoorde
22/7 – 26/7: VOO Tour de Wallonie
18/8 – 30/8: stage Mallorca
2/9 Ploegvoorstelling en fandag

Deel dit bericht