Deelnemers voorgesteld aan het publiek

RenewiTour-1

Op het Heldenplein van Knokke-Heist werden dinsdagavond de renners van de Renewi Tour aan het publiek voorgesteld. Jasper Philipsen droomt van de eindzege, voormalig olympisch kampioen Greg Van Avermaet wil graag nog een keer schitteren voor eigen volk.

Een stralend zonnetje en de Noordzee als achtergrond. Het decor dat de wielerfans dinsdagavond aan de Belgische kust kregen voorgeschoteld was er eentje om van te smullen.

Dat kunnen we ook zeggen van het deelnemersveld dat werd voorgesteld. Zo is het uitkijken naar de massasprints. Jasper Philipsen (Alpecin-Deceunick) wil na zijn vier ritzeges en de groene trui in de Tour opnieuw in eigen land scoren, maar de Limberger krijgt stevige concurrentie.

Jordi Meeus (BORA-hansgrohe) wil graag zijn zijn zege op de Champs-Elysées bevestigen en Arnaud De Lie (Lotto-Dstny) gaat op zoek naar zijn eerste zege op WorldTour-niveau. Ook Tim Merlier (Soudal Quick-Step) wil schitteren in eigen land. Andere snelle mannen om in het oog te houden: Dylan Groenewegen (Jayco-Alula), Olav Kooij (Jumbo-Visma), Arne Marit (Intermarché-Circus), Arnaud Démare (Arkéa-Samsic), Sam Welsford (DSM), Cees Bol (Astana) enn Giacomo Nizzolo (Israel-Premier Tech).

Philipsen droomt echter van meer dan ritzeges. “De eindzege? Daar hebben we al aan gedacht”, verklapte hij. “Al is die tijdrit in Sluis niet meteen mijn sterkste punt. In de rit van vrijdag zullen we er wel alles aan doen om de wedstrijd hard te maken.”

Twee eindwinnaars aan de start

Het pakketje met kanshebbers op de eindzege is groot: Matej Mohoric (Bahrain-Victorious), Kasper Asgreen en Yves Lampaert (Soudal Quick Step), Jasper Stuyven (Lidl-Trek), Soren Kragh Andersen (Alpacin-Decuninck), Mikkel Bjerg (UAE Team Emirates), Florian Vermeersch (Lotto-Dstny), …Woensdag staan in Blankenberge met Zdenek Stybar (Jayco-Alula) en Tim Wellens (UAE Team Emirates) twee oud-winnaars aan de start.

Bij Lidl-Trek is het ook uitkijken naar Thibau Nys. “Ik hoop me deze week voor eigen volk te kunnen tonen”, blikte de 20-jarige youngster vooruit. “De goede prestaties van de ploeg zijn een extra bron van motivatie. Ik voel me goed, maar om mee te doen voor de eindzege is mijn tijdrit allicht niet goed genoeg. We trekken deze week in eerste instantie de kaart van Jasper.”

Van Avermaet wil zich tonen

Nog een renner om in het oog te houden: afscheidnemend en voormalig olympisch kampioen Greg Van Avermaet. “Ik verwacht goed te zijn in de derde etappe die ons naar Geraardsbergen voert. Daar vind ik mijn geliefkoosde parcours. “Die tijdrit en de etappe in Geraardsbergen zullen het klassement wel bepalen. Ik hoop daarin mee te spelen en misschien kan er zondag dan nog iets interessants gebeuren. De motivatie is zeker nog aanwezig. Ik wil blijven presteren tot mijn laatste koersdag. En ik wil zeker nog eens zegevieren. Daarvoor doe je het als wielrenner.”

Deel dit bericht