Derde zege op rij voor Thibau Nys: ‘Ik heb mij eens goed kwaad gemaakt’

belgaimage-186074003-full
Thibau Nys is helemaal terug. De Telenet Baloise Lion won zijn derde veldrit op rij in Herentals Cross, onderdeel van de Trimetal Rookie Trophy. Nys haalde het voor wereldkampioen Pim Ronhaar en Viktor Van De Putte.

Na zeges in Loenhout en Baal kan Thibau Nys weer gewoon worden aan overwinningen. In de start was Ronhaar nog als beste weg, maar na twee ronden kon ‘kleine Nys’ aansluiten. Het duo leek op weg naar een duel op het scherpst van de snee, maar het ging fout voor de Nederlandse wereldkampioen.

“Ik denk dat Pim een halve ronde niet in zijn pedalen geraakte door de kleigrond. Daardoor kon ik snel twintig seconden nemen. Die voorsprong kon ik uitbouwen.”

Het BK in Middelkerke is nu zondag voor Nys. “Ik trek ernaartoe met het gevoel dat ik niet beter aan de start kan staan qua vorm. Ik ben in orde. Laat maar komen. Ik ga mijn best doen, en als ik rij zoals vandaag zit de titel erin. Waarom ik nu plots begin te winnen? Geen idee! Ik heb het zelfvertrouwen teruggevonden en mij eens goed kwaad gemaakt. En dat heeft gewerkt blijkbaar. Ik denk echt dat ik vertrokken ben.”

Deel dit bericht