Dubbel feest voor Toon, Quinten neemt leiding over

CYCLOCROSS SUPERPRESTIGE BOOM
In de tweede manche van de Telenet Superprestige in Boom bezorgde Toon op zijn verjaardag de Telenet Baloise Lions een eerste overwinning. Quinten maakte het feest compleet met een tweede plek en de leidersplaats in de Superprestige.

Toon Aerts (1ste):

“Ik twijfelde even dat ik op mijn eerste overwinning zou moeten wachten tot in november of december. Uiteindelijk is het feest op 19 oktober, en door mijn verjaardag is dat wel een speciale dag.”

“Het parcours was hier een pak lastiger dan afgelopen jaren. De laatste weken wordt er erg snel gestart. In de eerste drie rondes heb ik daarom het initiatief gelaten aan de andere renners.”

“Door twee factoren kon ik vandaag het verschil maken: ik sprong over de balken en maakte vandaag handig gebruik van een klein verzet.”

Quinten Hermans (2de en leider):

“We wisten bij de ploeg dat deze overwinning zou komen. We hebben ons daar eigenlijk nooit druk over gemaakt. Het is natuurlijk heel mooi dat we hier 1 en 2 finishen en ik voor de eerste keer in mijn carrière de leider ben in een regelmatigheidsklassement. Dat doet me toch wel iets!”

“Ik maak niet meteen een hoofddoel van dit klassement. Het seizoen is nog lang. Na Gavere en Ruddervoorde de twee komende weekends zullen we al meer weten.”

Uitslag

1. Toon Aerts
2. Quinten Hermans
3. Tom Pidcock
4. Corné Van Kessel
5. Lars Van der Haar
12. Yentl Bekaert (2de U23)

Klassement

1. Quinten Hermans
2. Corné Van Kessel
3. Lars Van der Haar
4. Toon Aerts

Uitslag dames

1. Alice Maria Arzuffi
2. Eva Lechner
3. Sanne Cant
10. Ellen Van Loy
DNF Marthe Truyen

Deel dit bericht