Durbridge: ‘Kat en muis gespeeld met het peloton’

Benelux Tour 2021 - Stage 3
Luke Durbridge trok woensdag voor de tweede keer deze week in de aanval, maar moest tevreden zijn met een derde plaats. De Australiër bleef achter met gemengde gevoelens: blij dat de aanvallers beloond werden, ontgoocheld dat de zege niet voor hem was. De leiderstrui in het Super 8 Checkpoint klassement is een mooie troostprijs.

“Voor renners als ik zijn er niet veel kansen om voor de zege te rijden”, analyseerde Durbridge de derde etappe in de Benelux Tour. “Daarom ben ik blij dat we met vijf renners voorop konden blijven. Aan de andere kant ben ik uiteraard ontgoocheld dat ik zelf niet kon winnen.”

Over de manier waarop Durbridge en co de sprinters en het peloton een loer draaiden, gaf veel voldoening. “We hebben kat en muis gespeeld met het peloton”, grijnsde de renner van Team BikeExchange. “Hadden we meteen het volle pond gegeven, dan zouden we zeker gegrepen worden. Nu zijn we allemaal heel rustig gebleven en hebben we uitstekend samengewerkt. Op 40 kilometer van de streep hebben we er samen een tijdrit uitgeperst. Wie het meesterbrein achter onze tactiek was? We hebben het allemaal samen gedaan. Voor de meeste jongens was het ook niet de eerste keer dat we in de vlucht zaten, hé.”

In het algemeen klassement maakt Durbridge dankzij 13 bonificatieseconden – negen in de Gouden Kilometer, vier aan de finish – een sprongetje naar de vijfde plaats. Hij volgt nu op 26 seconden van leider Stefan Bissegger. “Ik zat mee in de ontsnapping met de intentie een gooi te doen naar de leiderstrui. Dat klassement is een doel, al is het nog veel te vroeg om er echt mee bezig te zijn. In het weekend en zeker in de slotetappe naar Geraardsbergen wordt het klassement traditioneel nog helemaal door elkaar gegooid. Hopelijk kan ik tot dan meedoen.”

De leiderstrui in het Super 8 Checkpoint-klassement is wel een mooie troostprijs. “Iedere trui is mooi, he. Misschien proberen we ze de komende dagen wel te verdedigen. Dat extra vat bier? Ik hou van België, dus ook van een goed biertje.”

Deel dit bericht