DVV Verzekeringen Trofee krijgt apart klassement voor dames junioren

wyannnn
De DVV Verzekeringen Trofee krijgt er volgend seizoen een extra klassement bij. Naast de heren, dames en beloften zullen ook de dames junioren een eigen klassering krijgen. Helen Wyman zal dit project mee ondersteunen.

Eind vorig jaar vond in de DVV Verzekeringen Trofee in Loenhout de eerste wedstrijd voor dames junioren plaats. Een succes dat volgend seizoen navolging krijgt. Meer zelfs: in het seizoen 2018-2019 zullen er in de DVV Verzekeringen Trofee in totaal vier wedstrijden voor dames junioren plaatsvinden. De jonge meisjes krijgen ook een eigen klassement.

“Het overdonderende succes in Loenhout heeft onze ogen geopend”, aldus Christophe Impens van Golazo. “In de toptien zagen we maar liefst zes verschillende nationaliteiten krijgen. Dat verhaal moest een vervolg krijgen.”

Helen Wyman, die zondag in Oostmalle haar fiets aan de haak hing, zal mee haar schouders onder het project zetten. De Britse stond dit jaar al mee aan de wieg van de Azencross voor dames junioren en zal de komende jaren de samenwerking nog verder intensifiëren.

“Die wedstrijd in Loenhout was voor mij een kippenvelmoment”, aldus Wyman. “Ik ben trots dat ik mijn carrière mee het verschil heb kunnen maken voor de vrouwen in de cross.” Wyman zag in haar carrière veel veranderen. “Ik heb mezelf ingezet voor de gelijkheid van vrouwen. Zo is er nu ook een WK voor junioren en beloften.”

“Op die manier hoop ik dat de jonge meisjes van nu iets kunnen verdienen aan hun carrière en zonder zorgen hun sportieve loopbaan kunnen afsluiten. Voor mij is het nu te laat, maar ik hoop dat ik met mijn inzet mee het pad kan effenen voor de volgende generaties.”

Deel dit bericht